Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA: 13. Mednarodni festival »Igraj se z mano« v Radljah ob Dravi

V Radljah ob Dravi je danes med 9.00 in 13.00 uro že deveto leto zapored potekal Mednarodni festival »Igraj se z mano«.

Danes se je v Radljah ob Dravi zaključil že 13. Mednarodni festival »Igraj se z mano«, ki je tudi letos potekal po celotni Sloveniji. Glavna organizatorja festivala sta Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije, za Koroško regijo pa Javni zavod ŠKTM Radlje ob Dravi.

Vsak od nas je že kdaj izrekel besede “igraj se z mano”, kot povabilo k druženju, skupni dejavnosti, povezovanju.

Bistvena ideja festivala je povezovanje skozi igro. Vključevanje otrok, mladostnikov in odraslih s posebnimi potrebami ter ostalih, ki z medsebojnim druženjem in ustvarjanjem rušijo meje. Širša družba je zaradi nepoznavanja različnih socialnih skupin prežeta s stereotipi. O ljudeh s posebnimi potrebami si ustvarjajo napačno mnenje, potrebno pa je prepoznati njihove kvalitete in jih sprejeti kot sebi podobne. Aktivnosti, ki so organizirane na festivalu spodbujajo socialno integracijo med otroki, mladostniki in odraslimi osebami s posebnimi potrebami ter večinsko populacijo vseh generacij. S takšnim druženjem se gradijo temelji za bolj razumevajočo in odprto družbo.

Bistvena ideja festivala je povezovanje skozi igro.

Kot vsako leto je bilo tudi letos pestro in zabavno. Festivalsko dogajanje je bilo postavljeno v samo središče mesta, kjer je bil postavljen oder poln plesa, glasbe, zabave ter lutkovnih uprizoritev. Potekale so številne inovativne delavnice in animacijski krožki. Na stojnicah so se lahko obiskovalci posladkali s palačinkami in drugimi kulinaričnimi dobrotami, prepustili so se lahko rokam profesionalnih frizerjev in maskerjev, preizkusili so se lahko v igranju na glasbene inštrumente, na eni izmed delavnic so si lahko iz korenčka izdelali piščal. Izdelovali so punčke iz cunj, nakit, izdelali so si krone, letala, ustvarili risano animacijo itd.

Festivala so se udeležile številne šole, vrtci, ustanove in društva z otroki in mladostniki oziroma vsi, mladi po srcu.

Kako smo se zabavali, si poglejte v galeriji.

Dogodki