Search
Close this search box.

FOTO: Za obnovo počitniškega doma v Fiesi že letos 54.000 €

Za obnovo počitniškega doma v Fiesi bo mestna občina Slovenj Gradec namenila 54.000 €.

V obnovo počitniškega doma v Fiesi, ki je od konec lanskega leta v lasti Spoturja, bo občina Slovenj Gradec vložila 54.000 €.

V počitniški dom ob morju, natančneje v Fieso, pod vodstvom Javnega zavoda Spotur vsako leto odhajajo na oddih tudi otroci in mladostniki iz občine Slovenj Gradec in Mislinja. Pred tem je z njim zadnjih 37 let upravljal slovenjgraški center za socialno delo (CSD), ki je v vseh teh letih omogočil letovanja otrokom in mladim iz socialno šibkejših družin.

V občini Slovenj Gradec so se zato odločili, da počitniški dom v Fiesi obnovijo in ponudijo v uporabo ustanovam, ki delujejo v njihovi občini in vsem tistim, ki skrbijo za najmlajše, kolonijam, šolam v naravi, socialnim programom in ostalim. V ta namen je občina Slovenj Gradec v proračunu že zagotovila 54.000 €, ki jih bodo namenili obnovi.

Tilen Klugler: “Prepričan sem, da je takšna nepremičnina dodana vrednost za našo občino, dodana vrednost za naše otroke in generacije za nami.”

Danes si je počitniški dom v Fiesi skupaj sodelavci ogledal župan mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler in se tako prepričal o stanju doma. Hkrati so, po njegovih besedah, že začeli s pripravo popisa potrebnih opravil, da bo počitniški dom Fiesa pripravljen za uporabo do pričetka sezone. Klugler je prepričan, da je takšna nepremičninska dodana vrednost za občino Slovenj Gradec dodana vrednost za otroke in generacije za nami.

Dogodki

Za obnovo počitniškega doma v Fiesi bo mestna občina Slovenj Gradec namenila 54.000 €.