Search
Close this search box.

FOTO in VIDEO: Včerajšnje neurje na Koroškem skozi objektiv gasilcev

Včerajšnje neurje Koroški ni prizaneslo. Posledice so katastrofalne. Najhuje je bilo v Črni na Koroškem ter na območju Sele-Vrhe.

Gasilci iz 106 gasilskih enot so zopet predvsem odstranjevali podrta drevesa in prekrivali odkrite strehe objektov ter prečrpavali meteorno vodo iz objektov. Zaradi močnega deževja so nastajali večji hudourniki in narasli vodotoki, ki so poplavljali prostore objektov in vozišča. Prav tako se je sprožilo več zemeljskih plazov

V času dogodkov večjega obsega Neurja so do 19:45 na območju občine DRAVOGRAD zabeležili več prijav dogodkov (10). Več hiš je ogrožala meteorna voda ali hudourniki, poplavljenih je bilo več kleti objektov. Gasilci PGD Šentjanž pri Dravogradu, PGD Dravograd, PGD Črneče in PGD Trbonje so prečrpali vodo iz objektov, preusmerjali tok vode in sanirali posledice. V Bukovski vasi do gasilci rešili osebo iz poplavljenega vozila, iz vode so potegnili tudi več krav, ki jih je odnašala deroča voda. Gasilci KGZ Ravne so posredovali zaradi avtobusa, ki je zapeljal s ceste in se nevarno nagnil proti reki. Gasilci so 15 potnikov umaknili na varno od koder so pot nadaljevali z nadomestnim avtobusom, poroča Uprava za RS za zaščito in reševanje.

Gasilci Koroškega gasilskega zavoda so na Facebook strani zapisali naslednjo zahvalo: “V slogi je moč! Skupaj s PGD Dravograd in PGD Slovenj Gradec smo na intervenciji zdrsa avtobusa uspešno rešili vseh 15 potnikov in voznika, ki v nesreči niso utrpeli poškodb. Posebno zahvalo izrekamo Primožu Prevorčiču, Haraldu Konečniku in Sandiju Zanoškarju, ki so s svojimi traktorji in tovornjaki pomagali pri izvleki avtobusa. Na pomoč!”

Koroški gasilski zavod

Gasilci PGD Prevalje so na svoji Facebook stani zapisali:Pošteno utrujeni od dela, a ponosni. Danes 15.39 smo dobili poziv za požar daljnovoda v Jamnici. Ob 16.51 pa smo bili aktivirani za pomoč PGD Črna. Ob prihodu v Črno so nas pričakali res grozni prizori. Pomagali smo občanom Črne pri saniranju posledic. Kasneje pa še na odkrito streho na Zagradu.

V Črni na Koroškem je bilo na terenu preko 30 operativcev. Pomagali so jim tudi ostale enote iz Mežiške doline. Razmere so katastrofalne. Evakuirali so tudi 20 ljudi. Zalilo je številne hiše, odneslo hlev, poplavljena je bila tudi mrliška vežica. Danes pride na pomoč v Črno tudi Slovenska vojska.

Videogalerija:

Video: Romana Lesjak

Gasilci PGD Ravne so poročali o posledicah neurja. Zalilo je hiše, vrtove, dvorišča, garaže,…. Srčno upajo, d se bo vreme izboljšalo.

Fotogalerija

Dogodki

Včerajšnje neurje Koroški ni prizaneslo. Posledice so katastrofalne. Najhuje je bilo v Črni na Koroškem ter na območju Sele-Vrhe.