Search
Close this search box.

FOTO: V Slovenj Gradcu tradicionalni 47. pustni karneval

Javni zavod SPOTUR je v nedeljo, 3. marca ob 14:00 v sodelovanju s Kulturnim društvom Stari trg organiziralo že tradicionalni, 47. Pustni karneval. Pustna povorka je potekala skozi Stari trg v Slovenj Gradcu. Letošnja dotacija (pomoč) za oblikovanje “pustnega voza – maske” je znašala 100 €.

FOTO: Tone Brinar

Med maškarami smo lahko opazili mumije, policaje, hudičke, manjkali pa niso niti Selški kurenti, ki so, kot se spodobi, odganjali zimo. Za glasbo je poskrbel Pihalni orkester Slovenj Gradec.

FOTO: Anita Špringer

Za zabavo za najmlajše je od 16:00 naprej poskrbela vila Eksena s svojimi superjunaki Batmanom, Spidermanom, Supermanom, Pocahontas, Snegujčico in Elzo. Od 16:00 ure dalje je potekalo pustno rajanje v Hotelu Slovenj Gradec, kjer je za glasbo skrbel DJ.

FOTO: Tone Brinar

Zadovoljstvo nad izvedbo karnevala je na Facebook profilu izrazil tudi slovenjgraški župan Tilen Klugler, ki je zapisal: Za nami je še en čudovit in nasmejan pustni karneval. Več kot 3.000 obiskovalcev, 16 skupinskih mask in več kot 500 otrok iz vrtcev se je danes udeležilo tega posebnega pustnega karnevala v Slovenj Gradcu. Hvala vsem, ki ste nas obiskali in tako s svojim obiskom potrjujete dobre vsebine v naši prelepi mestni občini. Zima se počasi poslavlja in čas je za nove, pomladne zgodbe.”

Dogodki