FOTO: V Radljah potekalo medregijsko usposabljanje gasilcev za delo z visoko zmogljivo črpalko

V Vodnem parku Radlje ob Dravi se je 60 udeležencev urilo za delo z visoko zmogljivo črpalko, za črpanje ob poplavah in visokih vodah.

V soboto, 13. aprila, so se gasilci ter predstavniki civilne zaščite Koroške in Podravske regije zbrali v Radljah ob Dravi, kjer je potekalo usposabljanje za delo z visoko zmogljivimi črpalkami.

FOTO: PGD Stari trg

Kot je povedal predsednik PGD Radlje ob Dravi, Primož Ternik, so se usposabljanja v Vodnem parku Radlje ob Dravi udeležili gasilci koroške in podravske regije (PGD Ptuj in PGD Ormož) ter predstavniki Civilne zaščite, Izpostave URSZR Slovenj Gradec in Ptuj.

FOTO: PGD Stari trg

Redno usposabljanje gasilk in gasilcev spada med pomembnejše naloge v gasilskih organizacijah, z njim pa želijo predvsem dodatno usposobiti gasilke in gasilce za opravljanje zahtevnih nalog, s katerimi se srečujejo pri vsakodnevnem delu na terenu.

FOTO: PGD Radlje ob Dravi

Izvedeli smo tudi, da se je 60 udeležencev urilo za delo z visoko zmogljivo črpalko, za črpanje ob poplavah in visokih vodah. Namen usposabljanja pa je tudi, kot je dejal Ternik, sodelovanje na regijski ravni in na ravni med regijami, če bi bila potrebna pomoč v drugih krajih ali regijah, da se osebno spoznajo s pripadniki reševalnih služb.