Search
Close this search box.

FOTO: V Mežici že odstranili odpadni material, ki je vznemiril domačine

V preteklih dneh je nekatere občane Mežice zmotil kup odpadnega materiala oziroma smeti, ki je ležal dalj časa pokrit, v neposredni bližini športnega parka, kjer se igrajo tudi otroci in se mimo vsakodnevno sprehajajo domačini.

Fotografije, ki so jih krajani objavili v Facebook skupini Mežičani, so med člani dvignile precej prahu, večina jih je izrazila nezadovoljstvo glede odpadnega materiala, med drugim so omenjali, da so v kupu smeti najde tudi težke kovine, ki onesnažujejo zrak in so zdravju škodljive.

https://www.facebook.com/karel.ritonja/videos/pcb.2105230826227602/2296633457215715/?type=3&theater&ifg=1

Z omenjeno problematiko pa se je na naše uredništvo obrnil tudi bralec, ki ga je zanimalo, koliko časa so odpadki že na tem mestu in predvsem zakaj ter kdo je zanje odgovoren. Vprašanja smo naslovili na Občino Mežica, od koder so nam odgovorili, da gre za ohišja akumulatorjev, ki so na tem območju bila zakopana v 80. letih prejšnjega stoletja.

»Ob gradnji črpalke za desnobrežni fekalni kolektor konec lanskega leta smo ta material izkopali. Ker gre za odpadek, ki ga podjetja za prevzem odpadkov ne sprejemajo, smo ga čez zimo ustrezno zaščitili in pokrili. Zdaj pa smo že našli rešitev za odvoz in je material že odstranjen,« so še zapisali v sporočilu.

Kam so odpeljali omenjeni material niso navedli, po neuradnih informacijah pa naj bi končal v Žerjavu.

 

Dogodki