Search
Close this search box.

FOTO: V Dravogradu 10. poslovna konferenca – Slovenska podjetnost kroži prek meja

V Dvorcu Bukovje je 14. in 15. 11. 2018 potekala 10. poslovna konferenca z naslovom Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva – Slovenska podjetnost kroži prek meja oziroma podpora malim in srednje velikim podjetjem pri vstopanju na tuje trge. Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu tovrstne dogodke pripravlja vsako leto v enem izmed izbranih krajev v Sloveniji. Posebnost konference je v tem, da so med gosti zunaj meja Slovenije predstavniki slovenskih gospodarskih zbornic in poslovnih klubov v tujini ter podjetniki slovenskega rodu.

Jubilejno konferenco je na pobudo Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu gostila Občina Dravograd v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Koroške in Slovensko podjetniško točko (SPOT), z namenom mreženja, povezovanja, sodelovanja med matično državo Slovenijo in čezmejnimi organizacijami.

Posveta se je udeležilo približno 120 slovenskih podjetnikov in poslovnih ustanov iz Avstrije, Italije, Madžarske, Hrvaške, Nemčije in Slovenije, med udeleženci je bilo največ podjetnikov iz koroške regije, kar 24 gostov pa se je konference udeležilo iz sosednje Avstrije.

Ob odprtju so zbrane med drugimi nagovorili Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, Peter J. Česnik, Predsednik Avstrijske gospodarske zbornice na Koroškem, Jürgen Mandl, Predsednik Gospodarske zbornice Slovenije, Boštjan Gorjup, Predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Branko Meh in Županja občine Dravograd, Marijana Cigala …

Poskrbljeno je bilo tudi za kulturni program, v katerem sta sodelovala Danaja na frajtonarici in Jon na kitari.

Sledilo je več predstavitev in okrogla miza o izzivih čezmejnega sodelovanja. Poleg mreženja med udeleženci je bila konferenca namenjena tudi obisku Podzemlja Pece ter obisk treh uspešnih podjetij v Koroški regiji, ki sta ga organizirala SPOT svetovanje Koroška in OOZ Slovenj Gradec.

Dogodki