Search
Close this search box.

Foto: V Črni še vedno alarmantno stanje. Tam je bil tudi minister Šarec

Stanje v Črni na Koroškem še vedno pretresljivo, vendar pod kontrolo. Tam je bil tudi minister Šarec. Na terenu je tudi županja Občine Črna na Koroškem mag. Romana Lesjak.

Po zadnjih neuradnih podatkih je stanje v Črni na Koroškem še vedno alarmantno, vendar so razmere pod kontrolo. Na ogledu je bil tudi Marjan Šarec, več informacij sledi.

Največje težave z dostopnostjo so še vedno na Koroškem. Do Črne na Koroškem se je ob pomoči Slovenske vojske uspelo prebiti prvim enotam zaščite in reševanja. Letalske enote vojske in policije so v Črno dostavile tudi pošiljke hrane in vode.

Na STA poročajo, da bodo dostavili gorivo, ki ga potrebujejo za delovanje agregatov in repetitorskih postaj, da se ohrani vsaj komunikacijsko povezavo in normalno delovanje sistemov, ki so nujni za zagotavljanje kolikor toliko normalnega bivanja.

“V Črni na Koroškem bodo še nekaj časa zelo zahtevne razmere,” je opozarja Brelih. Dostopnost in zagotavljanje osnovnih življenjskih pogojev se sicer izboljšujejo, a bodo kljub temu s helikopterji evakuirali nekaj oseb. Nekateri objekti namreč niso primerni za bivanje, zato bodo osebe evakuirali v bolj primerna bivališča, je pojasnil. O pomembnejših poškodbah prebivalcev nimajo obvestil.

Težave z dostopnostjo so tudi v drugih koroških občinah, denimo na Prevaljah. Težave nastajajo pri dostopnosti do osnovnih živil. V tej luči popisujejo potrebe, da se bo lahko izboljšalo trgovinsko dostavo in normaliziralo delovanje na območju Koroške.

Alan Matijevič, poveljnik regijskega centra za Koroško je za naš medij povedal: “Kot pravi, so njihove glavne naloge danes bile to, pridejo do Črne na Koroškem in tja dostavijo pomoč: “Lahko povem, da končno smo s helikopterjem Slovenske vojske tja dostavili tudi gorivo in hrano, spodbudne novice so tudi to, da je do centra CUDV prišla elektrika, dodatno pa bomo danes tja dostavili še vodo in hrano. Namen imamo v Črni vzpostaviti tudi bazno postajo, ki bo imela povezavo s svetom.”

Med ljudmi v Črni na Koroškem je tudi županja mag. Romana Lesjak. Trudijo se z agregati zagotavljati elektriko ter signal. Ljudje so priskrbljeni z vodo, hrano in na varnem.

Več o tem kaj je povedal Matijevič, poveljnik regijskega centra Koroške lahko preberete tudi v prispevku.

Stanje v Črni na Koroškem še vedno pretresljivo, vendar pod kontrolo. Tam je bil tudi minister Šarec. Na terenu je tudi županja Občine Črna na Koroškem mag. Romana Lesjak.