Search
Close this search box.

FOTO: To je razlog, da je bilo v Mežici veliko gasilcev

V Mežici je potekala skupna operativna vaja gasilcev Mežiške doline.

Včeraj je v Mežici potekala druga skupna operativna vaja gasilskih društev Mežiške doline. Čeprav je bila vaja načrtovana že v drugi polovici preteklega leta, je bila zaradi poplav prestavljena. Gasilci uspešno pripravili in izvedli vajo, ki je bila izredno koristna za izboljšanje operativnih veščin in sodelovanja med društvi.

Na vaji je sodelovalo vseh 5 društev v zvezi, poleg tega pa še Koroški gasilski zavod. Izvedli so več različnih scenarijev, ki so zajemali situacije od požara do tehnične pomoči.

Gasilci so se izkazali s svojim znanjem, spretnostmi in hitrim odzivom na postavljene scenarije. Kljub zahtevnosti nekaterih situacij so pokazali izjemno profesionalnost in predanost svojemu poslanstvu – zaščiti in reševanju ljudi ter premoženja v primeru nesreč.

Takšne skupne vaje so ključnega pomena za pripravljenost gasilcev na morebitne nesreče in nepredvidljive situacije. Zato je pomembno, da se takšna usposabljanja redno izvajajo in da se nadaljuje s tesnim sodelovanjem med gasilskimi društvi in drugimi pristojnimi organi.

Vir: FB Gasilska zveza Mežiške doline

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V Mežici je potekala skupna operativna vaja gasilcev Mežiške doline.