Search
Close this search box.

FOTO: Suhodolnica zasvetila v soju ladjic

V nedeljo, 10. marca 2019 je v Starem trgu v Slovenj Gradcu, v okviru Gregorjevega, potekalo že drugo spuščanje razsvetljenih ladjic po Suhodolnici.

Spuščanje razsvetljenih ladjic po Suhodolnici organizirajo člani KD Stari trg, ČS Stari trg in ČS Štibuh. S spuščanjem ladjic so prvič pričeli leta 2017 in že prvič so bili z obiskom več kot zadovoljni. V lanskem letu zaradi povečane Suhodolnice dogodka niso izpeljali, saj so dali prednost varnosti. Letos pa je vreme bilo naklonjeno in tako je ta poseben dogodek bil izpeljan.

Ob 17. uri so se krajani zbrali pri mostu proti Starem trgu, kjer jih je pričakal topel napitek ter sladka okrepčitev. Nato so se skupaj peš odpravili po poti do novega lesenega mostu čez Suhodolnico od koder so potem spuščali ladjice.

Na dogodek je prišlo več kot 100 obiskovalcev, veliko izmed njih je bilo tudi otrok, saj so s seboj prinesli doma izdelane ladjice. Videli smo ladjice izdelane iz papirja, stiroporja, kartona, osvetljene s svečkami, bolj izvirne pa tudi z led trakovi.

Predstavniki Kulturnega društva Stari trg so nam zaupali, da upajo, da se bo dogodek obdržal, saj so z obiskom zelo zadovoljni. Na naše vprašanje, kje te ladjice končajo, pa so nam povedali, da jih pri spodnjem mostu vse poberejo iz vode, saj ne onesnažujejo okolja.

Društvo in četrtne skupnosti so dogodek odlično izpeljale in pričarale res odlično nedeljsko popoldne.

Dogodki