Search
Close this search box.

FOTO: Šport in špas v Dravogradu povezal generacije

Šport in špas je največji slovenski rekreativno športni projekt, ki želi v gibanju združiti vse generacije. Že 10 let organizirajo letno več kot 120 dogodkov po vsej državi, zaključno prireditev jubilejne 10. sezone pa so letos organizirali v Dravogradu. Nosilec projekta je Media Šport s partnerji, na Koroškem pa so dogodek soorganizirali JZ Dravit, Športna zveza Dravograd in JSKD OI Dravograd.

Minulo soboto, 13. maja 2017, so se tako že ob 9.00 zjutraj udeleženci od najmlajših do najstarejših zbrali pred športnim centrom Špic D. Na stojnicah so lahko izvedeli marsikaj o zdravem načinu življenja in kupili domače dobrote, najmlajše pa so najbolj pritegnile stojnice Slovenske vojske, Policije in gasilcev, kjer so si lahko ogledali izbrane kose opreme in orožja. Po uvodnem pozdravu so se vse generacije razgibale in ogrele na igrišču, nato pa so se odpravili na pohod. Zahtevnejši udeleženci so se lahko povzpeli na Grajsko bajto nad Dravogradom, športniki začetniki pa so se napotili v drugo smer, proti Ribiškemu domu, kjer so si ogledali tudi ribiški muzej. Po vrnitvi so se lahko tudi okrepčali z malico.

Dogodek je potekal v duhu varovanja okolja. Obiskovalci so namreč s sabo prinesli star papir, ki so ga pri vhodu na prizorišče oddali v za to namenjen zabojnik in s tem pomagali domačim petošolcem do nižjih stroškov šole v naravi. Glavno poslanstvo projekta Šport in špas, ki ga lahko spremljamo tudi v oddajah TV Slovenija, pa ostaja obujanje druženja in prijateljstva, kar predstavlja medgeneracijsko druženje. Glavni organizator Media Šport je po dogodku pohvalil krajevne organizatorje za odlično izvedbo dogodka, hkrati pa izrazil obžalovanje, da se ni prireditve udeležilo večje število obiskovalcev.

 

Dogodki