FOTO: ‘Skupaj na Uršljo goro’ vsako drugo soboto

[caption id="attachment_1071" align="alignnone" width="960"]FOTO: PhotodEESkupaj na Uršljo goro[/caption]

Ni več daleč dan, ko se bo skupina poimenovana 'Skupaj na Uršljo goro' tja podala že petič zapovrsti. Skupina je delovna že skoraj dve leti.

FOTO: PhotodEE

Skupina je bila na Facebook profilu ustvarjena s posebnim namenom in z motom ‘Zdrav duh v zdravem telesu‘. Skupina Skupaj na Uršljo goro pa zaznamuje seveda tudi vse tiste, ki imajo radi našo Goro, se radi gibljejo v naravi in pri tem uživajo v dobri družbi.

Zato v tej precej živahni in dokaj prijateljski skupini še kako velja tudi slogan ‘Vsi na Goro, za zdravo telo‘.

Skupini se lahko pridružijo vsi, omejitev ni, vsako drugo soboto pa se ob 8:00 zjutraj dobijo na parkirišču ob Ivarčkem jezeru. Okoli osemdeset se jih zbere in skupaj se podajo pod Goro.

 

Uršlja gora, 11.1.2015FOTO: PhotoDee

Ob dobri družbi, odlični rekreaciji, svežem zraku ter spodbudi, ki jo dajejo drug drugemu, pot navkreber hitro mine, pravijo. Pravijo še, da je vse zastonj, oziroma da je že sam nasmeh dovolj. Torej, brez startnine, na vrhu pa dobi vsak udeleženec topel čaj s priboljškom, izžreba se tudi ‘lačna petka’, za katero poskrbijo v piceriji Al Pachino. Letos se jim je ‘sponzorjem’ pridružil še Solni hram, kjer se bodo razvajali izžrebanci.

»Na letošnjem prvem vzponu se je porušil lanski rekord prijavljenih, 68 se nas je zbralo na parkirišču ob Ivarčkem jezeru. Parkirišče postaja počasi že premajhno za vse jeklene konjičke, bo treba start prestavit kar na Ravne,« pove v smehu eden od pobudnikov.

 

 

Skupaj na Uršljo goroFOTO: Photo dEE

Zanimiva je tudi starost udeležencev, ki se podajo na Uršljo goro. Najmlajši so stari okoli devet let, najstarejši pohodnik pa je štel 77 let. Starostna razlika se konstantno suče tam okoli sedemdeset let. Vsi pa pot prehodijo z nasmehom na ustih, dobro voljo, rdečih lic in so zelo veseli, ko dosežejo vrh.

Železarska pot se vije počasi navkreber in tam nekje na okoli 1000 metrih nad morjem se pojavi toplotna inverzija. Otopli se za dobrih 5+ stopinj. Ko se nekateri šele vzpenjajo proti vrhu, najhitrejši že zapuščajo Uršljo goro. »Tile tahitri pač s seboj ne nesejo kaj dosti ‘cotovja’ tako kot mi. In še preden se ohladiš, je bolje smukniti nazaj v dolino, saj lahko v nasprotnem primeru kaj hitro pride do zdravstvenih težav. Kar pa pomeni adijo, naslednja Uršlja,« še pove pobudnik.

 

Skupaj na Uršljo

Ob prihodu na cilj pa kot vedno vlada dobro razpoloženje, ponavadi pohodnike razveseli tudi sonce. Na vrhu žrebajo lačne petke in dobitnika solne terapije. Živahno je tudi druženje ob malici in kozarčku, pa čaju in še kakšni dobroti.

»Ja, naporna je ta pot na Uršljo goro, samo nam je pa ‘hudimano fajn‘!

 

In toplo ste vabljeni, da se jim pridružite že to soboto, 24. januarja 2015, ob 8:00 na Ivarčkem jezeru,« še povedo udeleženci pohodov Skupaj na Uršljo goro.

 

Napisala: Danica Hudrap

 

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/skupajnaursljo” title=”Galerija slik”]

FOTO: PhotodEE

 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.