Search
Close this search box.

FOTO: Silvestrovanje na prostem v Slovenj Gradcu je kljub dežju privabilo številne obiskovalce

Silvestrovanje na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu je kljub dežju privabilo številne obiskovalce.

Kljub temu, da je sinoči deževalo, je silvestrovanje na prostem privabilo lepo število občanov in občank Mestne občine Slovenj Gradec. Za dobro glasbo in zabavo je poskrbel ansambel Okej. Nikakor ni manjkalo niti gostinske ponudbe.

Skupaj z županom MO Slovenj Gradec Tilnom Kluglerjem so odštevali in pogumno ter s trdnim korakom vstopili v novo leto. Seveda še bolj povezani in enotni ter z upanjem, da nas čaka optimistična prihodnost.

Tilen Klugler je v svojem govoru vsem občankam in občanom dejal: “Poslavlja se leto, kjer je narava pokazala vso svojo kruto moč. Bili smo priča stiskam ljudi, ki smo jih reševali skupaj. To nas je napolnilo s sočutjem, upanjem in zavedanjem, da lahko vedno, pa naj se zgodi karkoli, ljudje še vedno računamo na drug drugega. Zato naj ujme v našem spominu ne ostanejo le kot kruta izkušnja, ampak kot zgodba, ki nam je pokazala, kaj v življenju šteje največ. To je solidarnost, medsebojna pomoč, sodelovanje in enotnost. Zato vsem želim, da vaši domovi za praznike zažarijo v vsej svoji čarobnosti.

Ob tem je omenil še, da v teh praznikih nikar ne pozabimo na osamljene, bolne in pomoči potrebne.

Mestna občina Slovenj Gradec v tem letu, kot tudi v preteklih letih, ognjemeta ni načrtovala. Za to so se odločili zaradi varovanja okolja, živali in denarja. Nihče pa ga niti ni pogrešal, saj je bilo na pretek dobre volje, odlične glasbe in predvsem lepih misli ter želja.

Vir: MO Slovenj Gradec

Fotogalerija

Dogodki

Silvestrovanje na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu je kljub dežju privabilo številne obiskovalce.