Search
Close this search box.

FOTO: Ravne z novo srednjo šolo

Na Ravnah na Koroškem je 7. julija 2014 potekalo slovesno odprtje nove zgradbe Srednje šole Ravne - Šolskega centra Ravne na Koroškem.

Nova šola, ki stoji v okolici Grajskega parka, ima 4200 kvadratnih metrov površin in bo nadomestila stare prostore šole v centru mesta, ki je bila zgrajena 1957 leta. V okviru novogradnje so dijakom in učiteljem zagotovljene splošne in specialne učilnice, delavnice, knjižnica z multimedijsko učilnico, predavalnica, kuhinja z jedilnico, večnamenski prostor, garderobe, upravni prostori. 

Skupna vrednost projekta je znašala nekaj več kot 7 milijonov evrov. To je tudi največja naložba Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v letošnjem letu, je ob odprtju dejal pristojni minister dr. Jernej Pikalo.

V slovesnem kulturnem programu, ki so ga sooblikovali zdajšnji in bivši dijaki, ki so šolo obiskovali pred davnimi leti, smo prisluhnili tudi nagovorom. Slavnostni govorec je bil minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, ki je skupaj z Ivanko Stopar, ravnateljico Srednje šole Ravne podelil maturitetna spričevala. Pet maturantov je bilo zlatih, dva med njimi, Klemen Mlinar in Vid Pavše, sta osvojila na poklicni maturi vse točke.

Minister dr. Jernej Pikalo je med drugim dejal, da je to lep dan za poklicno in tehnično izobraževanje, saj so Korošci po 57 letih dočakali novo srednjo šolo. Omenil je tudi, da je šola izjemnega pomena za Koroško, saj novi sodobni prostori dajejo boljše možnosti za poklicno izobraževanje. Ni prihodnosti države brez kvalitetnega in kontinuiranega vlaganja v znanje, je prepričan minister dr. Pikalo. »Ljudje so edini resurs, ki ga ta država v resnici ima. Šole so tiste, ki pripravljajo ljudi na delovno obdobje in na življenje, da bomo to življenje živeli kvalitetno in da ga bomo krepili v smislu medsebojnega sodelovanja. Ne znam si namreč predstavljati družbe, kjer bo vsak od nas sam

Prisluhnili smo še ravnateljici Srednje šole Ravne Ivanki Stopar, ki je izredno navdušena nad novo šolo. Po njenih besedah je šola sanjska. Kot je dejala: «Presrečni in ponosni smo, da smo zaključili najpomembnejšo investicijo v skoraj sedemdesetletnem življenju naše šole, to je moderno, lepo, novo zgradbo Srednje šole Ravne, ki obsega 4000 kvadratnih metrov uporabnih površin in je postavljena za Gimnazijo Ravne, ter na obrobje gozda, v učenju prijazno okolje Grajskega parka s Študijsko knjižnico, stadionom, z zimskim in letnim bazenom, s smučiščem in telovadnico. Ta naša nova zgradba kar kliče po učencih, učiteljih, učenju, zgodbah o uspehu, odraščanju, prvih ljubeznih in doseganju odličnosti v vsem, v znanju, pri delu in v odnosih z ljudmi. Nič ni lepše, kot delati z mladimi, jim pomagati pri rasti in odrasti, jih srečevati na uveljavljenih delovnih mestih in vedno znova ugotavljati, da so zrasli v sposobne, uspešne in srečne posameznike in da smo k temu svoj del prispevali tudi mi, njihovi učitelji

{AG}srednjasolaravne2{/AG}

FOTO: Srednja Šola Ravne

Veliko lepega sta ob otvoritvi izrekla tudi župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in direktor ŠC Ravne Dragomir Benko.

Po uradnem odprtje nove zgradbe je sledil še vodeni ogled nove šole, kjer so dijaki s pomočjo učiteljev prikazali, kako pridobivajo znanje in spretnosti v sodobno opremljenih laboratorijih ter delavnicah.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/novasolaravne” title=”Galerija slik”]

FOTO in TEKST: Danica Hudrap, Ravne.si

 

Na Ravnah na Koroškem je 7. julija 2014 potekalo slovesno odprtje nove zgradbe Srednje šole Ravne - Šolskega centra Ravne na Koroškem.