Search
Close this search box.

FOTO: Ravenski VDC praznuje 25 let delovanja

Varstveno delovni center Ravne že četrt stoletja omogoča odraslim z motnjo v duševnem razvoju, da svoje dneve preživljajo kreativno in koristno, obenem pa lahko živijo v svojem domačem okolju.

V Kulturnem centru Ravne so danes obeležili 25. obletnico svojega delovanja. Ob tej priložnosti je obiskovalce, gojence in zaposlene v VDC nagovoril župan občine Ravne dr. Tomaž Rožen, ki je poudaril pomen te ustanove za kvaliteto življenja tako uporabnikov, kot tudi lokalne skupnosti. Dodal je še, da upa, da so zadovoljni s sodelovanjem Občine ter izrazil pripravljenost za še nadaljne izboljšave. Ob srebrni obletnici je zbrane nagovorila tudi županja Občine Črna na Koroškem, ki je izrazila željo po še nadaljnem uspešnem delu VDC. Kulturni program so sooblikovali gojenci CUDV Črna z gledališko predstavo, plesom in pesmijo, na ogled pa so postavili tudi svoje izdelke.

V delovno enoto VDC Ravne na Koroškem znotraj železarne Ravne se v program vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji trenutno vključuje 41 uporabnikov. Uporabnice in uporabniki vsak dan prihajajo iz različnih lokacij. Nekateri živijo doma, nekateri pa so nastanjeni v CUDV Črna, drugi v bivalni enoti Prevalje, tretji pa v stanovanjski skupini na Ravnah.

Dogodki