Search
Close this search box.

FOTO: “Precednik” s POP TV-jem snemal v Dravogradu

Dvorec Bukovje se je za nekaj dni prelevil v predsedniško palačo. Gostil je namreč ekipo produkcijske hiše POP TV, ki si ga je izbrala za prizorišče snemanja svoje nove nadaljevanke.

»S kreativno ekipo serije, Nejcem Gazvodo in Dejo Crnović, smo se želeli poigrati z idejo zakulisja politike, kdo so politiki, kakšen je njihov značaj, kako se vedejo in kaj počnejo, kadar niso na očeh javnosti. Vse to smo zapakirali v zabavne in sproščene situacije. In tako se je rodila serija Predsednik, katere pilotna epizoda bo na POP TV že to nedeljo, 10. junija, ob 20. uri,” je serijo za Koroške novice predstavil Dejan Krupić, glavni igralec.

Ekipa si je za prizorišče, kjer bo potekalo snemanje, želela avtentične prostore, ki pa bi obenem zadostili tudi pogojem snemanja. Dvorec Bukovje je bil za to kot nalašč.

“Trije protagonisti: Anže Župan – Precednik, ki ga upodabljam sam, provokativen generalni sekretar Svarun Fabjan, ki ga upodablja Luka Cimprič, in politična karieristka Katja Širca, ki jo igra Nika Rozman, se znajdejo v formalnem okolju, znotraj katerega si prizadevajo delati v dobro ljudstva. Ko smo razdelali celotno idejo, nam je ostalo vprašanje poligona, torej na kateri lokaciji in v kakšnih prostorih se bo odvijala glavnina prizorov, ki bodo pomagali pri grajenju osnovne ideje in naboja serije. Po tem, ko smo razmišljali o različnih tipih lokacij, smo se spomnili, da ima nedavno obnovljen Dvorec Bukovje točno to, kar potrebuje naša serija: izjemno lepo urejene prostore, ki bi bili zlahka državniški, kot tudi dovolj prostora za celotno snemalno ekipo. Tako smo se z ekipo ob koncu tedna dobesedno nastanili v dvorcu, se odlično ujeli in posneli prvo, pilotno epizodo. Tanja Birgmajer je z oblačili ujela osebnost likov, režiser Luka Marčetič pa nas je usmerjal tako, da smo s kontrastom med formalnim okoljem in komičnimi situacijami ujeli želen duh serije. Delati s profesionalnimi ekipami produkcije, ki so v svetu nadaljevank skorajda doma, je zares pravi užitek,« pripoveduje o svojih izkušnjah s snemanja na Koroškem.

Za ekipo so trenutno trije snemalni dnevi, dva sta potekala v Bukovju. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v naši fotogaleriji, v nedeljo pa bomo ob 20-ih na POP TV videli še, kako izgleda dvorec Bukovje v filmu.

FOTO: Mankica Kranjec

Dogodki