Search
Close this search box.

FOTO: Praznovanje 10. obletnice društva Koroškega medgeneracijskega centra (KMC)

Koroški medgeneracijski center je letos praznoval svojo 10-letnico delovanja. Pripravili so pester kulturni program.

Na Ravnah na Koroškem so obeležili 10-letnico delovanje Koroškega medgeneracijskega centra in na prijetnem praznovanju je odmevalo:

»Nikoli slabe volje, vedno nasmejan,

hodi skoz’ življenje, lažji bo tvoj stan«

Na Srednji šoli Ravne je potekalo jubilejno praznovanje, ki ga je poleg številnih nastopov pospremilo  tudi kar nekaj govorov. Skozi desetletno pot delovanja je pospremila in predstavila KMC predsednica KMC-ja Uršula Vezonik. Prisluhnili so županu Občine Ravne na Koroškem dr. Tomažu Roženu, ki je ponosen na medgeneracijski center in delo ter dejavnosti, ki se odvijajo v centru in to, da se tam družijo vse starostne skupine. Slavnostni govornik je bil Jani Prednik, poslanec v Državnem zboru, ki je med drugim izrekel iskrene čestitke in spodbudne besede za nadaljnjo delovanje KMC-ja, ki omogoča povezovanje različnih generacij in preko raznovrstnih vsebin in programov prispeva k prijetnejšemu vzdušju v našem kraju.

Zahvala ob dobrem dolgoletnem delovanju gre tudi  predsednici in strokovni vodji, mag. Marjani Kamnik, zaradi katere ima KMC pozitiven vpliv na družbo; povezuje, izobražuje, spodbuja sposobnost mirnega sožitja med osebami in prisluhne.

Še posebej so zato zaslužne tudi članice in člani, prostovoljke in prostovoljci, uporabniki in obiskovalci centra, ki že deseto leto radi prihajajo v te prijetne prostore v centru mesta in jih polnijo s srčnostjo in pozitivno energijo.

Na praznovanju so nastopili otroci Vrtca Ravne iz enote Ajda pod mentorstvom Tee Polenik in Eve Štriker, glasbenik Milan Kamnik, Glasbena skupina »Koroški mix« pod mentorstvom zborovodkinje Nevenke Lesjak, Plesna skupina »Country line dance« pod mentorstvom Simone Stopar, Krožni plesi z Majo Ocepek in članica Literarne čajanke, Silva Forjan, ki se je predstavila s svojo avtorsko pesmijo Vabilo.

Članice Blagovne menjave pod mentorstvom Danice Ramšak pa so razstavile avtohtone pelargonije, ki so jih same vzgojile in jih bodo podarile Domovom za starejše.

Prireditev je skozi besedo, ki je bila dokaj pestra in malo igriva odlično povezoval Jurij Berložnik.

Spomnimo še: V desetih letih so v centru pripravili 120-metrski štrudl v okviru Ravenskih dnevov. V letu 2021 pa so s Potico rekorderko obložili mize od KMC-ja do gradu Javornik. Ti dve dobroti, tako značilni za njihov Center, so včeraj ponudili tudi po uradnem programu in ob sproščujočem klepetu so obiskovalci med seboj izmenjali spomine.

Ob tej priložnosti so izdali tudi drugi zbornik »Najdeš me v KMC-ju«.

Lepo je bilo praznovati deset let delovanja Centra. Naj se uspešna zgodba nadaljuje.

Čestitamo ob obletnici in želimo vam še veliko ustvarjalnih poti!

Vir: Ravne.si

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Koroški medgeneracijski center je letos praznoval svojo 10-letnico delovanja. Pripravili so pester kulturni program.