Search
Close this search box.

FOTO: Posredujemo informacije župana občine Dravograd Antona Preksavca

Župan Občine Dravograd Anton Preksavec sporoča občankam in občanom pomembne informacije glede včerajšnjega dogajanja v Dravogradu.

“Kljub temu da imamo ogromno dela je prav, da pomislimo tudi na sosede,” je pričel poročilo župan Občine Dravograd Anton Preksavec.

Včeraj je obiskal tudi župana Tomaža Rožena, s katerim sta simbolno odprla cesto do Raven, nato je nadaljeval pot do župana Občine Mežica Marka Maze in do županje Črne z velikim srcem Romane Lesjak.

V kratkem pogovoru so izmenjali vtise iz te strašne katastrofe, ki nas je vse doletela in hkrati tudi še močneje povezala. “Obupali ne bomo nikoli,so si bili župani in županje enotni.

Obiskal je tudi kolega župana občine Lavamünd g. Wolfganga Gallant in občine Suha g. Patrick Skubel s sodelavci in gasilci. Predali so nam zbrano pomoč za katero se jim župan iskreno zahvaljuje.

Včeraj se je odprla tudi cesta Dravograd – Ojstrica, potrebna je previdnost pri vožnji in preklicujejo evakuacijo ljudi iz naselja Ronet.

Izseljenih bo ostalo še 34 ljudi.

Novica dneva pa je vsekakor pričetek del za postavitev montažnega mostu čez Mislinjo. Dela bi naj trajala cca 14 dni. Do takrat bo v veljavi obvoznica Monter – Korošica z omejitvijo 7.5t.

Vzpodbudne besede župana Antona Preksavca:Mamo mi to. Skupaj zmoremo. Dravograd zmore in zna.”

Fotogalerija

Dogodki

Župan Občine Dravograd Anton Preksavec sporoča občankam in občanom pomembne informacije glede včerajšnjega dogajanja v Dravogradu.