Search
Close this search box.

FOTO: Pomagati prišla tudi vojska

Tudi v torek se na Koroškem razmere še niso umirile. V Mislinjo je prišla pomagati tudi vojska. Znova so se podirala drevesa, nekatera so ogrožala tudi hiše.

Odmakjena območja na Koroškem so med najbolj problematičnimi. V občino Mislija je prišlo tudi 20 vojakov SV. Ekipo Slovenske vojske so porazdelili v mešane ekipe skupaj z gasilci in drugimi intervencijskimi službami.

Gasilci, vojska, civilna zaščita in ostali delavci tudi danes niso počivali

PGD Mislinja skupaj z SV

PGD Mislinja skupaj s Slovensko vojsko

Kljub temu, da se je vreme nekoliko izboljšalo, so imele intervencijske službe danes veliko dela. Drevo je med drugimi padlo na vikend na Brdinjah, na stanovanjsko hišo na Selah, na Gmajni in v Starem trgu. Drevesa so ogrožala in se nekatera tudi podrla na več stanovanjskih hiš na Koroškem.

Večje drevo je ogrožalo Šolski center v Slovenj Gradcu, 1. OŠ Slovenj Gradec in stanovanjsko hišo. Drevo je ogrožalo tudi stanovanjsko hišo v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, prav tako tudi OŠ Šmartno.

FOTO: Čiščenje drevesa pri OŠ Šmarno

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/ossmartno” title=”Galerija slik”]

V Mislinji našli mrtvo osebo

Hiša v kateri so našli mrtvega moškega

Slika hiše, kjer so gasilci PGD Mislinja zjutraj na Gozdarski cesti v Mislinji, ob prisotnosti policije odprli vrata stanovanjske hiše v kateri so našli mrtvega moškega.

Na večih območjih občine Mislinja elektrike še vedno ni

V Mislinji številni odjemalci še vedno nimajo električne energije. Ker primanjkuje agregatov še ni znano, kdaj elektrika na odmakjenih področjih sploh bo. Kot pravijo stanovalci občine Mislinja, elektrika pride enkrat do dvakrat dnevno za približno eno uro. Nekateri pa elektrike, ne mobilnega omrežja, nimajo že od sobote. Prav tako na večih odročnih krajih celotne Koroške nekateri ostajajo brez elektrike.

Elektro Celje odpravlja napake po svojih najboljših močeh – 1200 odjemalcev še vedno brez električne energije

Agregat iz Avstrije“Uspeli smo vzpostaviti ponovno napajanje z električno energijo na območjih: Poljane-Holmec, del Dravograda, Slovenj Gradca, Velunje, Lokovice, Pake, Logarske doline, Zadrečke doline, Citrije, Maline, Brinje, Cerovec pri Šentjurju, delno Paški Kozjak, delno Ponikva pri Žalcu”, so zapisali na spletni strani Elektra Celje.

Elektro celje je s sosednje Avstrije prejel tudi 4 agregate, dva od teh so dostavili na Distribucijsko enoto Slovenj Gradec (TP Primož Anton in TP Begant). Kar 7 agregatov pa so prejeli od Slovenske vojske, nekaj od teh so namestili na DE Slovenj Gradec (Kmetija Pačnik-Paka Ošlak, Razbor–Ledinek, Razbor–Pečolar, Kmetija Krivec Selovec).

7 agregatov pa ima Elektro Celje svojih, ki so jih namestili na TP Ivarčko jezero, TP Podgora Lužnik, TP Podgora Šumah, TP Rimski vrelec, TP Brdinje Priteržnik, TP Šmiklavž Dobrava, TP Šrotnek, TP Kot, TP Primož Tratnik, TP Podkraj, TP Leše Plat, TP Rebernik). En agregat je prispeval tudi kooperant Elektra Celje, Čas Jože, ki obratuje na TP Rahtel.

Na terenu preko 350 delavcev Elektra Celje

Podrti drogiPri odpravi napak z ekipami Elektra Celje sodelujejo tudi gradbinci, ki sicer pogodbeno vzdržujejo omrežje in gradijo elektroenergetske naprave, gasilci ter pripadniki Civilne zaščite. V veliko pomoč pa so marsikje domačini, kmetje, ki so s svojimi žagami utirali poti skozi neprehodna območja.
Številne ekipe na izjemno težkem in nevarnem območju odpravljajo poškodbe na elektroenergetskem omrežju in vzpostavljajo ponovno oskrbo z električno energijo našim odjemalcem. Na terenu je preko 350 delavcev Elektra Celje. Na pomoč na Koroško so prišle ekipe iz Distribucijske enote Krško in Distribucijske enote Celje – Nadzorništvo Rogaške Slatine.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/torek_4_2_2014″ title=”Galerija slik”]

Dogodki

Tudi v torek se na Koroškem razmere še niso umirile. V Mislinjo je prišla pomagati tudi vojska. Znova so se podirala drevesa, nekatera so ogrožala tudi hiše.