Search
Close this search box.

FOTO: Številni še vedno brez elektrike

Cesta Kotlje - Slovenj Gradec; FOTO: Darko Konečnik

Zaradi podrtih dreves je še vedno zaprtih nekaj cest, ogrožena so tudi življenja. Tudi jutri nekaj šol še ne bo pričelo s poukom.

Vreme po celotni Sloveniji povzroča številne nevšečnosti. Številne ceste so zaprte zaradi podrtih dreves. Drevo je padlo tudi na bencinski servis v Slovenj Gradcu. Veliko gospodinjstev je ostalo tudi brez električne energije.  V fotogaleriji lahko vidite posledice vremenskih razmer v okolici Slovenj Gradca.

SPOTUR Slovenj Gradec in Štab Civilne zaščite Mestne občine Slovenj Gradec obveščata občane, da je v času izrednih vremenskih razmer, ko so številna gospodinjstva ostala brez električne energije in nekatera celo brez vsake možnosti ogrevanja, za najnujnejše primere do izboljšanja ter ponovne vzpostavitve njihovih bivanjskih razmer omogočila začasno bivanje v Hostlu Slovenj Gradec najhuje prizadetim družinam. Ker je prostor omejen, imajo prednost družine z majhnimi otroki. Za informacije, prosimo, pokličite na telefonsko številko (02) 88 121 10.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/drevesakgz” title=”Galerija slik”]

FOTO: Koroški Gasilski Zavod Ravne na Koroškem


Na območju Koroške je bilo kar 13.000 gospodinjstev brez električne energije. V ponedeljek ob 12. uri je bilo brez električne energije še 5000 odjemalcev, ob 16. uri 3500, ob 21. uri pa še 2500. Največ težav je na območju Vuzenice, Poljane in Mislinje. Motnje so tudi na mobilnih omrežjih, največ na omrežju Simobila.

Šole na Koroškem večina zaprte

Zaradi izrednih vremenskih razmer so bile v ponedeljek vse šole na območju MO Slovenj Gradec zaprte. Na vseh matičnih šolah je bilo poskrbljeno za varstvo za nujne primere. Zaprte so bile tudi enote VVZ Slovenj Gradec (Šmartno, Podgorje, Sele, Pameče in Legen). Odprt je bil oddelek na OŠ Mislinja ter oddelek na OŠ Dolič. Prav tako sta bili odprti enoti na Maistrovi in Celjski. 

Pouk je prav tako odpadel v Mislinji, Doliču in Završah, v Šentanelu, na Holmcu, na vseh šolah v občini Radlje ter v Črni na Koroškem. Zaprta je bila tudi OŠ Mežica, vrtec je bil normalno odprt.

Tudi v OŠ Prežihovega Voranca ni bilo pouka. Odpadla je tudi zimska šola v naravi za 6. razrede. 

Nekatere šole ostajajo zaprte tudi v torek. (Preberi več…)

Dogodki

Cesta Kotlje - Slovenj Gradec; FOTO: Darko Konečnik

Zaradi podrtih dreves je še vedno zaprtih nekaj cest, ogrožena so tudi življenja. Tudi jutri nekaj šol še ne bo pričelo s poukom.