Search
Close this search box.

FOTO: Ploha na Prevaljah ni prestrašila niti upokojencev

Za tokratno uradno otvoritev Jesenskih srečanj na Prevaljah je poskrbel dež. Ploha, ki se je usula ob napovedani uri začetka prireditve v VABO šotoru v športnem parku Ugasle peči ni prestrašila nikogar, tako da je predsednik Društva upokojencev Prevalje Maks Pučelj, ki sicer v občinskem svetu zastopa Demokratično stranko upokojencev, lahko pozdravil prisotne.

Spomnimo, da je na Prevaljah starejša populacija številčnejša kot v sosednjih občinah, saj je na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje v tem kraju zabeleženih nekaj več kot 1700 upokojencev. Društvo na Prevaljah je bilo ustanovljeno bilo 22. 5. 1970 kot 70. društvo upokojencev v Sloveniji.

dr. Matic Tasič in poslanec v DZ, Jani Prednik

Po krajšem nagovoru je predsednik Društva na oder povabil župana Občine Prevalje dr. Matica Tasiča, ki je, povsem opravičeno, najprej izrazil upanje, da bodo vsi potoki tokrat tekli v svojih strugah. Občina Prevalje je bila tudi letos organizatorka prireditve Srečanje upokojencev, invalidov in vseh ostalih. Že v uradni zloženki prireditve je župan poudaril, da se bo s krajankami in krajani v veselem jesenskem vzdušju srečeval na številnih prireditvah. In res je bilo … veselo in poskočno.

Župan je med vsemi zbranimi pozdravil poslanca SD Janija Prednika, ki si vselej vzame čas in se “podruži” z ljudmi Koroške regije. Torej še vedno velja slogan: “Med ljudmi. Za ljudi.

V uradnem delu programa srečanja so se predstavile pevke ženskega pevskega zbora upokojenk s Prevalj in folklorna skupina Luka Kramolc iz Šentanela. Sledil je nastop prekmurske skupine Avantura, nato pa je dvorano dvignila in povsem ogrela Tanja Žagar, Korošcem in Korošicam sicer precej znana in priljubljena pevka. Tudi za srečelov in prehrano je bilo poskrbljeno, tako da se Prevaljčanom tokrat res ni mudilo domov.

Sicer pa je včeraj v okviru Jesenskih srečanj 2018 dvorano Družbenega doma povsem napolnila gledališka komedija Dekliščina.

Jesenska srečanja na Prevaljah so se uradno začela, zato vabljeni, saj organizatorji obljubljajo, da bo vsak našel nekaj zase.

m

Dogodki