Search
Close this search box.

FOTO: Otroška pustna maškarada na Prevalje privabila tudi astronavte z dojenčkom in psom

Tudi na Prevaljah so danes, pod okriljem Občine Prevalje ter Osnovne šole Franja Goloba in Vrtca Krojaček Hlaček, pripravili veliko otroško pustno maškarado, ki je bila zelo dobro obiskana.

Zbor pustnih mask je bil pred gasilskim domom, sledil pa je mimohod po centru Prevalje do prireditvenega prostora na nogometnem igrišču. Skozi povorko smo lahko opazovali pisano množico domiselnih in izvirnih pustnih šem. Med katerimi so bili tudi člani Pihalnega orkestra Prevalje in kurenti. 

Kot je povedala vodja karnevala Ana Buhvald Pori, so bili organizatorji z udeležbo zadovoljni. »V maškare se je preobleklo več kot 800 otrok iz šole in vrtca, na njej pa je sodelovalo tudi nekaj drugih skupinskih in posameznih mask.« Organizatorji so tudi ocenili, da se je prireditve udeležilo približno 4000 obiskovalcev.

Podžupan Prevalj Boštjan Gorenšek, ki je bil danes tudi člani ocenjevalne komisije je po maškaradi povedal: »Udeležba mask je bila najštevilnejša do zdaj. Vse maske so bile zelo zanimive in izvirne. Šolarji in njihovi učitelji ter vzgojitelji izdelajo vsako leto boljše maske. Imeli smo težko delo. Čeprav ne za zmagovalno ekipo. Astronavti so res izstopali, saj na luni še niso videli astronavtov, ki bi imeli s seboj psa in dojenčka.«

Naj omenimo, da so organizatorji med obiskovalce razdelili tisoč krofov, za vse je bil na voljo tudi čaj. Prav tako je nagrado prejela vsaka skupina otrok iz vrtca in šole. Nagradili pa so tudi tri skupinske maske, ki so izstopale po izvirnosti in zanimivosti. 

Dogodki