Search
Close this search box.

FOTO: Objestneži že prvi dan novega leta uničili praznično dekoracijo na Brdinjah

Na prvi dan novega leta, 1. januarja 2024, so objestneži uničili praznično dekoracijo v Vaški skupnosti Brdinje.

V Vaški skupnosti Brdinje se preko celega leta trudijo, da tako za vaščane kot vse ostale mimoidoče ob vstopu v naselje pripravijo raznolike dekoracije. Različne dekoracije pripravijo ob čisto vsakem letnem času, za nekaj novega pa poskrbijo tudi ob večjih praznikih, kot so velika noč, dan reformacije, božič in seveda novo leto, ter ob mnogih drugih posebnih priložnostih.  

A očitno je dekoracija nekomu zelo napoti, saj so se objestneži na prvi dan novega leta lotili dekoracije in jo uničili. Člane Vaške skupnosti Brdinje je včeraj, 1. januarja 2024, pričakalo pravo razdejanje na mestu, kjer stoji božično-novoletni aranžma. Od vdrtih krogel, do Božičkovih škratkov, ki jim manjkajo glave, podrtih adventnih sveč, razbrcanih daril … Takšnega prizora včeraj zagotovo nihče ni pričakoval.

Iris Topler, ena izmed članic ekipe vaške skupnosti Brdinje, ki redno skrbi za čudovite, ročno izdelane okraske in aranžmaje, ki razveseljujejo čisto vse, od pešcev do voznikov, ki se mimo zanimivih aranžmajev in okraskov vsakodnevno vozijo, je včeraj na svojem Facebook profilu zapisala: ”Žalostna, jezna, razočarana, že zjutraj, ko se zbudim. Na Brdinjah so nam zopet vandali uničili praznično dekoracijo. Ne razumem, in nikoli ne bom razumela tega. Ustvarjalke se trudimo, da polepšamo naš kraj vaščanom in ostalim mimoidočim, nekaterim je pa v veselje, da nam to uničujejo. Žalostno res.”

Komu je trn v peti dekoracija in aranžma ob cesti na vhodu v vaško skupnost Brdinje? Kdo je tako nestrpen in ne zna ceniti prizadevanj in dela pridnih rok, ki skrbijo za to, da je okolica lepša za vse mimoidoče? Koga moti, da je izdelava, priprava in postavitev raznolikih aranžmajev nekomu v veselje? Verjetno si na ta vprašanja vsi, ki znajo ceniti takšen trud in vloženo delo, težko odgovorijo.

Tisti, ki pa je sredi noči uničil dekoracijo, pa se bo ob teh besedah mogoče zamislil. Ali pa tudi ne.

Vir: FB Vaška skupnost Brdinje

Dogodki

Na prvi dan novega leta, 1. januarja 2024, so objestneži uničili praznično dekoracijo v Vaški skupnosti Brdinje.