Search
Close this search box.

FOTO: Občina Dravograd sporoča občankam in občanom da prijavijo škodo

Neurje z orkanskim vetrom je davi prizadelo celotno Koroško. Veliko dreves se je podrlo na ceste, električne vode, tudi na objekte in avtomobile

Neurje, ki je pustošilo v noči iz srede na četrtek je povzročalo številne težave. Posledice pa se še vedno odpravljajo. Pridni in požrtvovalni gasilci ter delavci Komunalnih podjetij so na terenu ter odpravljajo nevšečnosti, ki jih je silovito neurje povzročilo. Med drugim je veter razkril tudi cerkev sv. Petra na Kronski gori.

Župan Občine Dravograd Anton Preksavec je že od jutra skupaj s poveljnikom CZ g. Bojanom Zavcem opravil ogled škode na številnih objektih in ostali infrastrukturi, ki jo je povzročil silovit veter.

Ob tem sporoča vsem občankam in občanom, da vsi, ki imate škodo na objektu, da jo prijavite čimprej na Občino Dravograd h gospodu Ivanu Poročniku, telefonska številka 02-87-23-570 ali številka sprejemne pisarne 02-87-23-560

Sodelovanje in hitra prijava škode sta ključna za učinkovito obvladovanje posledic neurja ter zagotavljanje pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujete.

Na svoji Facebook strani je g. Preksavec zapisal: “Hvala vsem gasilcem, delavcem JKP Dravograd in ostalim izvajalcem, ki pomagate pri sanaciji škode.”

V delih Občine kjer še ni elektrike, naj bi po zagotovilih Elektra bila vzpostavljena tekom dneva, razen Trbonje, kjer bo šele zvečer.

Po poročanju Elektra Celje je trenutno na območju Dravograda brez električne energije okoli 900 odjemalcev.

Fotogalerija

Dogodki

Neurje z orkanskim vetrom je davi prizadelo celotno Koroško. Veliko dreves se je podrlo na ceste, električne vode, tudi na objekte in avtomobile