Search
Close this search box.

FOTO: Novi župan Dravograda Anton Preksavec pripravil novoletni sprejem

Novo leto je kot nov list, v knjigi časa, bel in čist. Nanj pišemo svoje želje in načrte za prihodnost. Pisali so jih tudi na današnjem druženju v Dvorcu Bukovje.

Danes, 12. januarja, ob 11. uri se je župan namreč srečal s svojimi poslovnimi partnerji in prijatelji. Izmenjali so izkušnje, želje in načrte za prihodnost. Mesec januar je zagotovo pravi čas za preteklo inventuro in snovanje načrtov za naprej.

Uvodoma smo si vsi prisotni pogledali kratek film o naši destinaciji Koroška. Župan gostitelj je uvodoma povedal: “Ni naključje, da se je odvrtel film, ki nam je še enkrat več zbudil zavedanje na kako lepem koščku zemlje živimo in koliko priložnosti razvoja ponuja. Tudi Občina Dravograd si želi biti proaktivna, sodelovalna, ki bo podajala nove ideje in se trudila za razvoj. Samo skupaj lahko uspemo in nastopamo močni. Trenutno v Dravogradu pripravljamo seveda tisti svoj temeljni akt – proračun za leto 2023. To je akt s katerim začrtamo svoje delo v tem letu in letih, ki prihajajo. V tem letu bodo dokončani že začeti projekti.

Med drugim je izpostavil pristop pripravi različnih projektov in sicer, poslovna cona Otiški vrh, izboljšanje komunalne infrastrukture. Pripravlja se nova finančna perspektiva, v okviru te se načrtuje projekt vodoskrbe, v okviru turizma tudi kopalno naravno jezero, prenova OŠ Šentjanž, želi si še izboljšati in poglobiti stik z mladimi (pripravljena je tudi nova strategija razvoja).

Srečanje je s svojim izvrstnim igranjem na diatonično harmoniko popestrila Danaja Grebenc.

Na novoletnem sprejemu v Dvorcu Bukovje so med drugimi bili prisotni tudi: županja Občine Črna na Koroškem mag. Romana Lesjak, župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, župan Občine Mežica Mark Maze, županja Občine Muta Angelca Mrak in državni svetnik RS ter župan Občine Mislinja Bojan Borovnik.

Tudi novo izvoljeni župan Občine Dravograd Anton Preksavec si v prihodnje želi konstruktivnega in dobrega sodelovanja z vsemi lokalnimi deležniki in širše. Seveda pa je bilo današnje srečanje odlična priložnost za oblikovanje novih poslovnih vezi in sodelovanj, ki bodo zagotovo prinesla dobre rezultate, ki si jih seveda želi tudi lokalna skupnost Dravograd. Samo tako lahko postane še boljša, razpoznavnejša in lepša.

Dogodki

Novo leto je kot nov list, v knjigi časa, bel in čist. Nanj pišemo svoje želje in načrte za prihodnost. Pisali so jih tudi na današnjem druženju v Dvorcu Bukovje.