Search
Close this search box.

FOTO: Nepridipravi uničili klopi in mize na Gruberjevem vrhu

Na Gruberjevem vrhu so se vandali znesli nad klopcami in stoli, ki so pripravljene za pohodnike, popisali so tudi knjigo gostov.

Na družabnem omrežju Facebook smo zasledili objavo, iz katere je razvidno, da so se neznanci znesli nad lesenimi izdelki na Gruberjevem vrhu.

Avtor objave, kot tudi mnogi drugi, so močno obsodli takšno ravnanje: “Tisti, ki ste to naredili, ali se sploh zavedate, da Gruberjev vrh izgleda tako kot je izgledal, da je v to vloženega ogromno prostega časa in truda določenih oseb. Nimate kaj bolj pametnega za počet, kot pa škodo?”

Mnogi so objavo tudi delili in se sprašujejo isto, zakaj in čemu je potrebno takšno ravnanje posameznikov, kaj imajo od tega?

S pisalom so tudi popisalo celotno knjigo gostov, ki je bila namenjena vpisu oseb, ki so obiskale vrh, na eno stran pa napisali “Nismo bli mi.”

Na Gruberjev vrh z nadmorsko višino 885 m, ki leži nekako na meji med Koroškim in Štajerskim Selovcem, od leta 2000 vodi pohodna pot na Selovec. Pot se začne pri OŠ Šentjanž, kjer je tudi tabla in je primerna za vse kategorije pohodnikov. Vsa pot je označena s smerokazi. Do vrha je okoli 5 km. Pot vodi po gozdnih cestah in uhojenih poteh, pelje vas mimo Tejhtarjevega jezera, lahko se spustite tudi na Ravne na Koroškem.

Redno se na Gruberjev vrh podajajo posamezni pohodniki, ljubitelji narave in manjše skupine od blizu in daleč.

Ste v vaš objektiv ujeli zanimiv posnetek? Pošljite ga nam!

Dogodki

Na Gruberjevem vrhu so se vandali znesli nad klopcami in stoli, ki so pripravljene za pohodnike, popisali so tudi knjigo gostov.