Search
Close this search box.

FOTO: Na Silvestrovo na Ravnah nebo zažarelo ob osupljivem Laser Showu

Tudi na Ravnah so novo leto pričakali na prostem. Zbralo se je lepo število obiskovalcev.

Zaključuje se najbolj prazničen čas v letu! Čarobni december na Ravnah na Koroškem se je začel praznično, vse od 1. decembra s prižigom lučk, ki so zažarele v po mestu. Na Mestnem platoju se je zvrstilo veliko število različnih dogodkov, ki so še še dodatno obogatili najlepši čas v letu in privabili veliko obiskovalcev, tako otrok kot mladino in nekoliko starejše,  ki so se imeli resnično imenitno. Za pestro dogajanje se zahvaljujejo organizatorjem, Zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost  (ZKŠTM Ravne).

Tradicionalni del decembrskega programa na mestnem platoju je vključeval Miklavževanje, adventno tržnico, ognjeno ulično predstavo ter prihod Božička. Božične stojnice na prostem, prihod prvega od treh dobrotnikov, Miklavža, pa stojnice s toplimi napitki, palačinke, miške ter zanimive prireditve, ki so se odvijale na Mestnem platoju, na Partizanski ulici in tudi drugod po okolici mesta, v galeriji, knjižnici, župnišču, šolah, vrtcih, Koroškem medgeneracijskem centru, … so potekale v praznično obarvanih, skoraj vilinskih ulicah in prostorih.

Za ljubitelje adrenalina je bil na voljo izziv v obliki teka po 150 stopnicah, imenovanega 9. Miklavžev tek po CIK CAKU, ter 30. Silvestrski tek na Javorniku. V dvorani OŠ Prežihovega Voranca sta potekala dva koncerta: Miklavžev koncert s Koroškimi simfoniki ter Božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra železarjev Ravne. Ravne so ponovno obiskali tudi Krampusi “ROTE TEUFEL” Tallach, ki so dodali svoj pridih skrivnostnosti in tradicije. Poleg tega pa še velika vrsta koncertov in gledaliških predstav, ki so obogatili praznično vzdušje, za konec pa smo skupaj preživeli najdaljšo noč v letu na prostem.

Čarobni mesec december se je torej udi na Ravnah končal z najdaljšo nočjo v letu, ki je hkrati tudi zaključek prazničnega meseca in vseh številnih in lepih prireditev. Prav tako čarobno in prijetno vzdušje je bilo v mestu na najdaljšo noč v letu, ki ga je pospremilo silvestrovanje na prostem na Mestnem platoju z glasbenim programom.

V  najdaljšo noč v letu, kjer so se lahko skupaj poveselili, jih je s svojo glasbo popeljala in poskrbela za dobro razpoloženje in zabavo na prostem glasbena skupina Abuhi.

Ob polnoči je odšteval zadnje sekunde leta 2023 župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, ki je vsem občankam ter občanom in tudi drugim udeležencem čarobnega silvestrovanja čestital in nazdravil novemu letu 2024. Ob iskrivem in veselem polnočnem vzdušju je zaželel vsem veliko lepega, uspešnega in srečnega z veliko mero zdravja v prihajajočem letu.

Namesto običajnega ognjemeta je letos nebo zažarelo ob osupljivem Laser Showu, ki je nebo napolnil s čarobnimi barvami brez pokanja.

Vir: Občina Ravne.si

Fotogalerija

Dogodki

Tudi na Ravnah so novo leto pričakali na prostem. Zbralo se je lepo število obiskovalcev.