Search
Close this search box.

FOTO: Na pustno soboto Črno preplavila pisana darila

Tudi v Črni je včeraj, 2. 3. 2019, potekala pustna povorka, ki so se je tudi tokrat udeležili predvsem otroci iz vrtca Črna in Žerjav ter osnovnošolci in varovanci CUDV Črna.

Sodelujoči so se zbrali ob 13.30 pred OŠ Črna, od koder so se podali do centra Črne in nazaj do Kulturnega doma Črna, kjer je sledila predstavitev skupin ter pogostitev s čajem in krofi. V povorki so prevladovala darila, v katera so se na norčavo soboto našemili otroci in vzgojiteljice iz Vrtca Kralj Matjaž, ki se jim je pridružilo kar nekaj staršev ter babic in dedkov, z nami pa je bil tudi Pihalni orkester Rudnika Mežica.

Pustno povorko že tradicionalno organizira Turistično društvo Črna na Koroškem v sodelovanju z vrtcem in šolo. Kot je povedala predsednica TD Črna Štefanija Emeršič, so v društvu z obiskom prireditvi zadovoljni. »Danes se je tukaj zbralo približno 450 mask, veliko skupinskih, nekaj pa tudi posameznih. Nabor pustnih mask je pisan in raznolik. Vzdušje je super, pa še vreme je nam naklonjeno,« razloži Emeršičeva, ki se tudi zahvaljuje vsem za udeležbo in obisk Črne.

V Črni je veselo 🙂

Objavil/a Koroške Novice dne Sobota, 02. marec 2019

Seveda so Črno obiskali tudi kurenti, ki so v šali dejali: »Tako zebe kot nas letos, pa nas že dolgo ni.«

Vabljeni k ogledu fotogalerije.

 

Dogodki