FOTO: Koroški taborniki na tečaju prve pomoči

V Mladinskem hotelu Punkl je v soboto, 23.3.2013 v okviru projekta "Za življenje" potekal štiriurni tečaj prve pomoči za 25 najstniških tabornikov, na katerem je sodelovalo Društvo študentov medicine.

Prva pomoč je pomembna veščina, katere znanje moramo konstantno ohranjati in nadgrajevati, saj nikoli ne vemo, kdaj nas bo življenje postavilo v situacijo, ko bomo njeno obvladovanje lahko izkoristili v prid reševanja življenja.

Tudi taborniki konstantno nadgrajujejo znanje prve pomoči skozi stopnjevalni taborniški program. Ravno iz razloga kvalitetnega izobraževanja na tem področju so povabili Društvo študentov medicine, kateri so v okviru projekta »Za življenje« petindvajsetim najstniškim tabornikom skozi 4 urne delavnice prikazali veščine oživljanja, ukrepanja ob krvavitvah, uporabe avtomatskega defibrilatorja in ukrepanja ob nezavesti.

Taborniki iz Raven, Slovenj Gradca in Mislinje se iskreno zahvaljujejo prostovoljcem Društva študentov medicine za vrhunsko izpeljan tečaj v Punklu na Ravnah.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/pptaborniki” title=”Galerija slik”]

 

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.