Search
Close this search box.

FOTO: Koroški gasilci včeraj posredovali na več lokacijah

Koroško je včeraj zopet zajelo neurje s točo, grmenjem in bliskanjem. Gasilci so posredovali na več lokacijah.

Prva neurja so državo prešla v ponedeljek okoli 21. ure. Močan dež in veter ter toča so podirali drevesa, telekomunikacijske drogove in napeljave, odkrivali strehe, meteorne vode so poplavljale objekte, sprožilo se je tudi nekaj zemeljskih plazov. Zaradi intenzivnih in dolgotrajnih neviht z nalivi so naraščali in se razlivali posamezni hudourniški vodotoki v večjem delu države.

Koroški gasilci so posredovali na več dogodkih, saj neurja tudi tokrat niso prizanesla Koroški.

Gasilci PGD Dolič-Šentflorjan so na svoji Facebook strani zapisali: “Nič novega bi na žalost lahko rekli. Tudi danes smo ob neurjih intervenirali na več lokacijah. Hvala vsem operativcem, ki se že cel teden vsakič znova odzovejo klicu pozivnika in odhitijo na pomoč.”

Prav tako so podobno sporočilo s slikami zapisali tudi gasilci PGD Prevalje:Danes tako kot praktično vsak dan od 13.7. v gasilskem domu v znamenju intervencij. Pošteno utrujeni, naveličani, a uigrani smo od jutranjih ur pomagali občanom ob neurju, ki je zajelo našo občino. Na več lokacijah po občini smo odstranjevali podrta drevesa, črpali vodo, preusmerjali hudournike, izdelovali protipoplavne zaščite…Hvala JKP Log za pomoč z delovnim strojem.”

Gasilci PGD Mislinja so posredovali na 15 dogodkih. Ob tem so na svoji Facebook strani zapisali: “Tudi včeraj smo imeli pester dan, saj smo posedovali na več lokacijah. Hvala vsem operativcem kateri že cel teden posredujete na intervencijah.”

V Črni na Koroškem so gasilci PGD Črna posredovali na 8 dogodkih, v Mežici so gasilci posredovali na 4 dogodkih, PGD Prevalje je posredovalo na 9 dogodkih,

Na območju Dravograda so Gasilci PGD Črneče so v Črnečah na več lokacijah čistili zamašene propuste in jaške ter tako preprečili zalivanje prometne površine. Gasilci PGD Šentjanž pri Dravogradu so v Selovcu prekrili plaz s folijo in ob tri objekte postavili protipoplavne vreče ter izčrpali vodo, ki je poplavila ulico v Otiškem Vrhu.

Na območju Podvelke so zabeležili več prijav dogodkov. Podrta drevesa na cestah so odstranili upravljalci cest, gasilci PGD Brezno – Podvelka so na treh objektih sanirali in zasilni prekrili poškodovane strehe.

Na območju občine Ravne na Koroškem zabeležili več prijav dogodkov. Gasilci PGD Ravne na Koroškem, PGD Kotlje in KGZ Ravne na Koroškem so na objektu šole s pomočjo avto lestve odmašili žlebove in preprečili nadaljnje vdiranje vode v učilnice. Na Preškem vrhu so plaz v velikosti 3 kubičnih metrov, ki je poškodoval drog daljnovoda zavarovali, dežurni delavci elektro podjetja so sanirali poškodbe. Na Brdinjah je potok ogrožal več hiš. Gasilci PGD Kotlje so preusmerili tok vode in preprečili zalivanje objektov.

Na območju Vuzenica so zabeležili eno prijavo dogodka. Gasilci PGD Vuzenica so razžagali in odstranili podrta drevesa, ki so padla čez cesto in zaprla promet.

Vir: SPIN

Fotogalerija

Dogodki

Koroško je včeraj zopet zajelo neurje s točo, grmenjem in bliskanjem. Gasilci so posredovali na več lokacijah.