Search
Close this search box.

FOTO: Koroški gasilci so se dodatno urili na področju reševanja v prometu

Minuli konec tedna so se gasilci Koroškega gasilskega zavoda in Prostovoljnega gasilskega društva Radlje udeležili usposabljanja Heavy Rescue Slovenia. Gre za največje usposabljanje gasilcev in prvih posredovalcev s področja tehničnega reševanja v tem delu Evrope.

Udeleženci so se na dvodnevnem usposabljanju zbrali že v petek zjutraj. Najprej so se seznanili s teoretično podlago, nato pa so se še v praksi s simulacijami nesreč preizkusili v reševanju. Urili so se v pravilnem ravnanju ob verižnem trčenju večjega števila avtomobilov, spoznali so alternativne možnosti reševanja s pomočjo verig in izpopolnili svoje znanje reševanja iz avtobusa. Seznanili so se s taktičnimi postopki na vozilih z alternativnimi pogoni in drugimi posebnostmi, ki jih je treba poznati za uspešno reševanje ob nesrečah novih vozil.

Vzporedno z usposabljanjem je potekal tudi gasilski sejem in strokovni simpozij. Ekipa HRS prireja različna izobraževanja že 8 let, idejo za tovrstno usposabljanje so prinesli iz Nemčije, tokrat pa so dogodek organizirali že šestič.

FOTO: Heavy Rescue Slovenia, KGZ in PGD Radlje

Dogodki