FOTO: Koroška tudi letos v gibanju brez tobaka

Tradicionalno srečanje po Uršljo goro ali Koroška v gibanju brez tobaka je prireditev, ki jo vsako leto ob svetovnem dnevu brez tobaka organizira Nacionalni inštitut za javno zdravje v sodelovanju s številnimi društvi in organizacijami. Letos se je dogodek odvijal v soboto, 19. septembra, na Ivarčkem jezeru. 

dfa7f6322712614e6e049fc346875c0a

Nekoliko slabše vreme ni motilo udeležencev, ki sta jih z uvodnim nagovorom pozdravila župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in prestojnica NIJZ OE Ravne Neda Hudopisk, nato pa so si lahko izmerili krvni tlak, holesterol, krvni sladkor in telesno sestavo.

Koronarni klub je prikazal delovanje avtomatskega defibrilatorja, pri predstavnici Društva za boj proti raku so lahko udeleženci s pomočjo modela dojk in mod vadili samopregledovanje, ob modelu debelega črevesa so udeleženci spoznavali program presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki SVIT. Za najmlajše so pripravili ustvarjalni kotiček in zvočne delavnice, odrasli pa so se lahko razgibali pod vodstvom vaditeljice aerobike. Program so popestrile tudi nagrade za najmlajšega in najstarejšega udeleženca. V trenutku podeljevanja nagrad je bila najstarejša udeleženka stara 82 let, najmlajša pa je bila deklica, stara 3 leta in pol.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/2015/breztobaka1″ title=”Galerija slik”]

Poleg glavnega organizatorja NIJZ OE Ravne na Koroškem so sodelovali Društvo diabetikov Mežiške doline, Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije – podružnica za Koroško, Koronarni klub Mežiške doline, Koroško društvo za boj proti raku, Koroški medgeneracijski center, Koroško društvo za osteoporozo, ter predstavniki zdravstveno vzgojnih centrov koroških zdravstvenih domov.

Vse sodelujoče organizacije in društva so pripravile tudi izobraževalno gradivo, kjer so udeleženci pridobili številne koristne informacije o zdravem življenjskem slogu, lahko pa so se tudi posvetovali in izmenjali izkušnje.

Prireditev je finančno omogočila Občina Ravne na Koroškem, podprla pa jo je tudi Koroška lekarna.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/2015/breztobaka2″ title=”Galerija slik”]

FOTO: NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE OE RAVNE NA KOROŠKEM

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.