Search
Close this search box.

FOTO: Korošci z zaprtjem ceste opozorili na nujnost avtocestne povezave

Boj za hitro cesto na Koroško je regijo povezal bolj, kot karkoli drugega. Velika večina prebivalcev prepoznava nujnost čimprejšnje izgradnje 3. razvojne osi in le malokdo ni opazil mačehovskega odnosa in ignorance, ki ju skozi ta projekt država kaže do Koroške. To dopoldne so prebivalci vzeli stvari v svoje roke.

FOTO: Bojan Šinko

Med 8. in 9. uro se je na prehodu za pešce v Mislinji zbralo okoli 30 ljudi, ki so s hojo po cesti ustavili promet, da bi na ta način opozorili na nujnost čimprejšnje izgradnje koroške avtoceste. Ger gre za cesto, ki predstavlja glavno prometno povezavo med Koroško in osrednjeslovensko regijo, je nastal okoli 10 km dolg zastoj. Šlo je za spontan protest brez organizatorja, vozniki v stoječi koloni vozil pa so protest podprli in čakanje sprejeli z razumevanjem, saj se sami dobro zavedajo nujnosti avtocestne povezave.

FOTO: Bojan Šinko

Shoda so se udeležili tudi župani občin Mislinja, Ravne na Koroškem in Črna na Koroškem, ki so nedvoumno podprli prizadevanja Korošcev in poudarili, da je izgradnja sodobne infrastrukture ključnega pomena za razvoj regije in za preprečevanje “bega možganov”.

FOTO: Bojan Šinko

Na dopisni seji, ki se je zaključila danes ob 14-ih, je stališče do trenutnega poteka in nadaljnih sktivnosti v projektu zavzel tudi Svet koroške regije, ki zahteva brezpogojno nadaljevanje vseh pripravljalnih del in gradnje odseka med Velenjem in Slovenj Gradcem. Koroški župani poudarjajo, da zapleti na odseku Šentrupert – Velenje ne smejo vplivati na gradnjo “koroškega” odseka in da je faznost gradnje namenjena prav temu, da do tega ne bi prišlo.

Protestnikom so izrazili podporo tudi številni uporabniki družabnih omrežij, ki so med drugim pozvali, da se podobne opozorilne akcije izvedejo tudi v Ljubljani in s tem še bolj neposredno opozorijo odgovorne na nujnost situacije.

Dogodki