Search
Close this search box.

FOTO: Kocerod odprl svoja vrata in se predstavil občanom

Minulo soboto smo si Korošci lahko ogledali, kaj se dogaja z našimi odpadki po tem, ko jih odvržemo. Koroški center za ravnanje z odpadki Kocerod je namreč odprl svoja vrata in povabil obiskovalce, da si ogledajo objekt in izvedo več o postopkih, ki tam potekajo.

Poleg vodenih ogledov, ki so potekali med 9. in 12. uro, je v okviru centra »Odpadno – ponovno uporabno« potekal sejem pod naslovom »Pripelji – odpelji«. Obiskovalci so lahko med seboj izmenjali še uporabne stvari, brezplačno pa prevzeli tiste, ki so jih posamezniki že zapustili centru.

K sodelovanju so povabili učence OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu, ki so v sklopu programa eko šola predstavili projekt »Hrana ni za tjavendan«. Na šoli so ga izvajali 2 leti, cilj je bil zmanjšati količino zavržene hrane na šoli in spodbujati odgovorno potrošništvo. Člani Ekološkega društva Slovenj Gradec so pripravili delavnico »Zelena tržnica«, kjer so izmenjavali semena, sadike, grmovnice, trajnice in drug rastlinski material, nudili pa so tudi možnost zasaditve v odslužene vendar še uporabne posode (lonce, sklede…).

Vsi obiskovalci, ki so aktivno sodelovali na sejmu ali »zeleni tržnici« ter pripeljali stvari za ponovno uporabo ali rastlinski material, so prejeli tudi nagrado. Družba Kocerod je za vsako pripeljano stvar podarila vrečo komposta 1. kakovostnega razreda.

Dogodki