Search
Close this search box.

FOTO: Kljub prazniku so imeli gasilci polne roke dela

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so koroški gasilci včeraj v roku dobre ure posredovali trikrat. Večkrat pa so zaradi požarov posredovali tudi gasilci drugod po Sloveniji, med drugim tudi na Rogli, od koder poročajo o obsežnem požaru, ki je povzročil tudi večjo materialno škodo.

Ob 16.50 je v Trbonjah zagorelo v dimniku stanovanjske hiše. Požar se je razširil na ostrešje. Posredovali so gasilci PGD Trbonje, Dravograd, Šentjanž, Črneče in Muta, ki so požar v velikosti okoli 20 kvadratnih metrov pogasili, s termo kamero pregledali dimnik in prezračili prostore. Na požarni straži so po gašenju ostali gasilci PGD Trbonje.

Ob 17.48 so se na intervencijo odpravili gasilci PGD Črna na Koroškem, saj so v Žerjavu zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci so pogasili goreče saje, s termovizijsko kamero pregledali dimnik in prezračili prostore.

Ob 17.50 pa je ob Gozdarski cesti v Mislinji zagorelo podrastje v gozdu. Posredovali so gasilci PGD Mislinja, ki so požar na površini okoli 25 kvadratnih metrov pogasili, prekopali požarišče in ga zalili z vodo. Na intervenciji je sodelovalo 23 operativnih gasilcev.

Ob 19.20 je na Rogli v občini Zreče zagorelo v lesenem prizidku gostinskega lokala Mašin žaga. Požar se je s prizidka razširil na ostrešje. Še pred prihodom gasilcev so zaposleni začeli z gašenjem objekta. Gasilci iz PGD Zreče, Vitanje, Stranice, Gorenje nad Zrečami in Oplotnica so preprečili širitev ognja na celoten objekt, požar pogasili, s termovizijsko kamero pregledali ostale prostore in jih prezračili. Uničeno je približno 50 kvadratnih metrov ostrešja in 56 kvadratnih metrov lesenega prizidka in oprema, ki je bila v prostoru. Na požarni straži so gasilci PGD Zreče.

Do požara, ki ga je okoli enaindvajsete ure pogasilo 80 gasilcev s 14 vozili je po do sedaj zbranih podatkih prišlo v kuhinji prizidka. Ogled kraja požara, v katerem je nastalo okoli 40.000 € gmotne škode, bodo opravili v jutranjih urah današnjega dne, so sporočili iz PU Celje.

Na pomoč!

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Matjaž
Matjaž
5 let nazaj

zavarovalniške goljufije
izplačujejo si velike zneske za podtaknjene požare: PROTI gasilcem in PROTI zavarovalnicam