Search
Close this search box.

FOTO: Iz heliporta SB Slovenj Gradec se je spustilo kar 11 Božičkov

Velik poklon gasilcem PGD Slovenj Gradec, ki so tudi letos opravili res izjemno delo ter razveselili otroke, ki bodo praznike preživeli v bolnišnični sobi.

Danes, ob 9. uri zjutraj so se iz heliporta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec na parkirni prostor spustili Božički, ki so med prisotne razdelili sladkarije. Ob 12. uri pa bo Božiček po vrvni žičnici potoval mimo oken pediatričnega oddelka in nato razdelil sladkarije še v omenjenem oddelku, kjer so otroci v času praznikov.

Prelepo darilo bolnim otrokom, ki bodo najbolj čarobne praznike v letu preživeli v bolnišnici. Včasih je za iskrice, pa četudi v bolnišnični postelji potrebno malo, da zažarijo v otroških očeh. “Kapo dol” pa tudi vsem gasilcem PGD Slovenj Gradec, ki so se tudi letos potrudili s to lepo gesto. Na pomoč pa so jim priskočili tudi GRS enota Slovenj Gradec.

Gasilci so ljudje, ki so nepogrešljivi del naše družbe in jih lepo opiše naslednji citat, gasilci nikoli ne vedo, na kaj bodo naleteli pri vsakem klicu, vendar nadaljujejo z enako zavzetostjo in storitvijo. Z nami so v dobrem in slabem ter na vseh poteh. Hvala, ker v tem prazničnem času razveseljujete naše najmlajše.

Dobrodelnost je izjemna vrlina, zdravje pa naše največje bogastvo. Vsak otrok si zasluži čarobnost najlepših praznikov v letu. Samo pomislite, kako jim igrajo otroška srca, ko jim skozi okno bolnišnične sobe pomaha Božiček. Hvala tudi vsem tistim, ki ste pomagali z donacijo sladkarij.

Vir: PGD Slovenj Gradec

Dogodki

Velik poklon gasilcem PGD Slovenj Gradec, ki so tudi letos opravili res izjemno delo ter razveselili otroke, ki bodo praznike preživeli v bolnišnični sobi.