Search
Close this search box.

FOTO: Iz heliporta bolnišnice so se spustili Božički in pričarali nasmeh na otroška lica

Velik poklon gasilcem PGD Slovenj Gradec, ki so tudi letos opravili res izjemno delo ter razveselili otroke, ki bodo praznike preživeli v bolnišnični sobi.

Danes, 22. decembra, so se ob 10.30 se iz heliporta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec na parkirni prostor spustili Božički

Veliko otrok, ki so praznične dni primorani preživeti v bolnišničnih posteljah, si zasluži posebno pozornost in praznično doživetje. Zato že tretje leto zapored gasilci skupaj z gorskimi reševalci organizirajo spust Božičkov, ki vsaj za trenutek pričara božično vzdušje in nariše nasmehe na obrazih malih bolnikov.

Božiček je obiskal tudi otroke v njihovih sobah ter jim prinesel nekaj sladkega veselja.

Kljub mrzlemu vremenu, se v srcih Božičkov ogreje veselje, ko opazujejo navdušene poglede otrok in njihovih staršev. Čeprav dogodek zahteva nekaj priprav in organizacije, smo gasilci in gorski reševalci dobro pripravljeni na vse varnostne vidike dogodka. Uporaba ustrezne opreme in znanje omogočata varno in nepozabno izvedbo tradicionalnega Božičkovega spusta,” so sporočili iz PGD Slovenj Gradec.

Pred bolnišnico se je zbralo kar precejšnje število gledalcev, ki so z navdušenjem spremljali spust Božičkov.

Dobrodelnost je izjemna vrlina, zdravje pa naše največje bogastvo. Vsak otrok si zasluži čarobnost najlepših praznikov v letu. Samo pomislite, kako jim igrajo otroška srca, ko jim skozi okno bolnišnične sobe pomaha mož z dolgo belo brado in jih z drobno pozornostjo ter pomežikom popelje v lepši dan.

Fotogalerija

Dogodki

Velik poklon gasilcem PGD Slovenj Gradec, ki so tudi letos opravili res izjemno delo ter razveselili otroke, ki bodo praznike preživeli v bolnišnični sobi.