Search
Close this search box.

FOTO in VIDEO: Močno neurje zajelo Koroško, sprožali so se plazovi, vode zalivale ceste

FOTO: Andrej Omerzel

Močno deževje, ki je v ponedeljek, 29. avgusta 2016 popoldan zajelo Koroško, je zopet povzročilo obilo težav.

Močno neurje, ponekod tudi toča, je v ponedeljek popoldan zajelo Koroško. 

Na cesti Ravne na Koroškem – Dravograd, pred čistilno napravo, je promet obstal, saj je cesto zalila voda in zasul plaz. Kot piše na spletni strani prometno-informacijskega centra, je bila cesta NEPREVOZNA in POPOLNOMA ZAPRTA.

[yendifplayer video=16]

VIDEO: Bralec

Ob 16.06 je močno deževje zajelo občino Dravograd. V Bukovski vasi je večja količina meteorne vode v obcestni jarek ob parkirišču nanosila kamenje ter pesek in ga zamašila, voda pa se je pričela razlivati. Posredovali so gasilci PGD Pameče, ki so ob pomoči delovnega stroja jarek očistili. Iz bližnjega potoka so na ekološki otok iznesli zaboje za smeti, ki jih je tja odpihnil veter, z glavne ceste pa so odstranili obcestno svetilko, ki jo je prav tako podrl močan veter.

Ob 16.09 se je na Sv. Jerneju nad Muto, občina Muta, zaradi močnega vetra podrlo drevo na cesto. Posredovali so gasilci PGD Muta, ki so drevo razžagali, odstranili ter očistili cestišče.

VIDEO: Narasla Suhodolnica v Podgorju pri Slovenj Gradcu

[yendifplayer video=17]

VIDEO: Bralec Zdravko

Neurje naj bi uničilo tudi cesto Suhi dol-Razbor, pišejo na spletni strani Zavoda za zaščito in reševanje Slovenije. Tam se je sprožilo tudi nekaj zemeljskih plazov.

Poplavljena je tudi cesta Kozji vrh, nad Dravogradom.

 

 

Dogodki

FOTO: Andrej Omerzel

Močno deževje, ki je v ponedeljek, 29. avgusta 2016 popoldan zajelo Koroško, je zopet povzročilo obilo težav.