Search
Close this search box.

FOTO in VIDEO: Včeraj na Koroškem toča, močan veter, plazovi

V petek, 14. septembra 2018 je Koroško zajelo močno neurje s točo. Najhuje je bilo v okolici Dravograda in Slovenj Gradca.

Dravograd je neurje zajelo okoli 19. ure, padala je tudi toča. Gasilci so imeli ogromno dela, saj so že ob 19. uri posredovali v naselju Tribej, kjer se je zaradi močnega vetra podrlo drevo na cestišče in je oviralo promet. Na Mariborski cesti je zaradi zamašenih kanalov meteorna voda zalila garažo. Na cesto na Meži je močan dež nanosil večjo količino zemlje, ki je ovirala promet, v Gorčah je meteorna voda zalila cesto in več dvorišč ob stanovanjskih hišah.

FOTO: Žan Založnik
Toča (Foto: Jasmina Kračej)

Stanovalce preselili v hotel

Nekaj minut čez 19. uro je na Ribiški poti v Dravogradu meteorna voda zalila stanovanjski objekt. Gasilci PGD Dravograd so vodo izčrpali, stanovalce pa so začasno namestili v bližnji hotel.

Že od poznih jutranjih ur danes pa gasilci PGD Črneče v Črnečah odpravljajo posledice neurja.

Neurje tudi na Prevaljah

Ob 20.20 je na Jamnici v občini Prevalje večje drevo padlo na elektroenergetski vod in cesto ter zaprlo promet. Gasilci PGD Prevalje so drevo razžagali in odstranili s ceste. Dežurni delavec elektra je pregledal poškodovane električne vodnike.

Nevšečnosti tudi v Slovenj Gradcu

Ob 19:20 je v Pamečah v občini Slovenj Gradec meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci PGD Pameče – Troblje. S pomočjo delovnega stroja so preusmerili tok vode in večji nanos zemlje od objekta. Ob 19.25 je prav tako v Pamečah meteorna voda zalivala kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Pameče – Troblje so preusmerili tok vode in iz poplavljenih prostorov izčrpali vodo.

Ob 19.45 se je na cesto v Mislinjski dobravi v občini Slovenj Gradec podrlo drevo in oviralo promet. S cestišča so ga odstranili dežurni delavci VOC Celje.

VIDEO: Tako je bilo v Dravogradu (Tanja Zorman)

Objavil/a Tanja Zorman dne Petek, 14. september 2018

 

 

Dogodki