Foto in video: Svež “dolgometražni” album slovenjgraške skupine ZircuS

cabbcf75-4dc9-43cb-ae3e-c856fa4bc62b

V soboto, 8. 12. 2018 se je v klubu Špajz odvila uro in pol dolga, premierna predstavitev novega albuma z naslovom My thing. Slovenjgraška glasbeno-vizualna skupina ZircuS kontinuirano ustvarja že petnajsto leto. Nova stvaritev nosi deset avtorskih del, ki so nastajala zadnja štiri leta.

V domačem klubu Špajz je potekala koncertna predstavitev novega repertoarja.

Najnovejši album je nastajal zadnja leta v samoprodukciji skozi različne projekte

Skupina je v letu 2018 objavila štiri pesmi prek lastne spletne distribucije. Ob tem sta izšla dva glasbena spota (Tu in Zdaj, No Shame). Ustvarjanje je potekalo neprekinjeno in za različne projekte: glasbeni sklop festivala mlade literature Urška: Kričimo iz prgišča napak … v Kinu Šiška, kot del programa multimedijske predstave Vivat Windishgrätz, za predstavo Viva La Forma v režiji Gledališča dela in dogodek Flow Ramps-festival urbanih športov.

Prvič je na albumu tudi slovenska beseda in snemanje na način živega nastopa. K sodelovanju sta pristopila tudi povabljena gosta Jure Praper (kitara) in Matjaž Mlakar (saksofon). Snemanje je potekalo v domačem studiu, studiu Mkc Slovenj Gradec in Rsl productions v Novem mestu. Cd je možno naročiti prek uradnih socialnih omrežij skupine, od 14. 12. 2018 pa bo na vseh digitalnih platformah tipa Spotify, itunes …

Kot del programa multimedijske predstave Vivat Windishgrätz je nastala pesem Tu in Zdaj v sodelovanju z glasbenikoma Jure Praper (Lose Cannon) in Matjaž Mlakar (Jazoo)

Trenutni aktivni člani skupine so Aleš Gangl (vokal, bas kitara, elektronika), Aleš Krevh (piano), Rok Bricman (kitara), Matic Črešnik (bobni, tolkala), Uroš Bračič (bobni, didgeredoo) in Tomislav Gangl (projekcija, VJ, video, grafični dizajn). Podobo in oblikovanje za album je prevzel in izvedel Tomislav Gangl.

Leto zaključujejo s tiskano izdajo četrtega studijskega izdelka v samozaložbi društva glasbene spektakularnosti.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.