Search
Close this search box.

FOTO in VIDEO: Reka Meža zopet narašča, cesta Ravne – Dravograd zaprta

Zaradi naraščanja reke Meže je cesta iz Raven na Koroškem proti Dravogradu zopet zaprta.

Številne ceste na Koroškem so zaprte. Vse aktualne informacije spremljamo TUKAJ. Kot so nam sporočili iz Občine Ravne na Koroškem pa je ponovno nekoliko narasel pretok reke Meže in se že izliva na glavno cesto Ravne na Koroškem – Dravograd.

Kot nam je povedal podžupan Občine Ravne Peter Stočko, so Dobrije trenutno najbolj kritičen del na Ravnah: “Rešujejo se urgentno ljudje so odrezani od sveta z obeh straneh. Reka Meža se dviguje a upamo na najboljše. Motena je oskrba z pitno vodo v večini občine ampak imamo nameščene cisterne z pitno vodo za občane na različnih lokacijah v občini. Vse sile civilne zaščite, vojska vsi gasilci in prostovoljci pomagajo. Če kdo potrebuje pomoč se lahko javi na CZ 02-8216029, hvala vsem za pomoč!”

Čeprav se vodotoki počasi umirjajo še dežuje in problemi naraščajo. Odrezano od sveta je naselje Dobrije (Tolsti vrh), gasilci in Slovenska vojska pomagajo z oskrbo najnujnejšega. V Dobji vasi reka Meža spodjeda svoje robove in grozi večji preliv.

Župan Občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen je na svoji Facebook strani zapisal : “Vse sile Civilne zaščite, vsi gasilci, Slovenska vojska, Komunalno podjetje in veliko prostovoljcev ter kooperantov nam pomagajo. Kdor kaj vidi ali se mu je kaj zgodilo naj nam javi na telefon CZ 02/82 16 029. Hvala vsem, ki delate res 24 ur na dan in vsem, ki kakorkoli pomagate. Na pomoč.”

Fotogalerija

Ste v vaš objektiv ujeli zanimiv posnetek? Pošljite ga nam!

Dogodki

Zaradi naraščanja reke Meže je cesta iz Raven na Koroškem proti Dravogradu zopet zaprta.