Search
Close this search box.

FOTO in VIDEO: Pustne maškare so se sprehodile skozi mestno jedro Slovenj Gradca

Pisano, veselo in norčavo je bilo danes tudi v Slovenj Gradcu. Odvil se je že 52. pustni karneval.

Danes, ob 14. uri so se skozi Mestno jedro Slovenj Gradca sprehodile številne pustne šeme in maske vseh generacij. Kljub slabemu vremenu je velika povorka navdušila vse, ki so bili prisotni.

Pustni karneval v Slovenj Gradcu je potekal v prešernem razpoloženju ob zanimivih, šegavih, norčavih in igrivih pustnih šemah. Otvoril ga je Pihalni orkester Slovenj Gradec, ki je ponos mesta glasnika miru.

Povorka se je počasi premikala po Glavnem trgu, ljudje pa so plesali in se veselili. Kot vsako leto pa so prišli tudi kurenti iz Ključarovcev, ki so z svojim značilnim plesom navdušili vse obiskovalce.

V pustni povorki so sodelovali tako najmlajši iz vrtcev v MO Slovenj Gradec, kot vozovi – skupinske maske, kar trinajst jih je bilo letos.

Pust je priložnost, da se sprostimo in pozabimo na resnost vsakdana, si izdelamo in nadenemo masko ter počnemo norčije, ki se sicer ne ‘spodobijo’. To je dan, ko se lahko prelevimo v katerega izmed pravljičnih ali risanih junakov. Je pa tudi dan, ko lahko na šaljiv način opozorimo na kakšno aktualno problematično temo.

Vabljeni pa ste tudi na 22. pustno srečanje in pokop pusta, ki bo potekal v torek, 13. februarja, ob 15. uri na Graški Gori. Vabljeni.

Fotogalerija

Dogodki

Pisano, veselo in norčavo je bilo danes tudi v Slovenj Gradcu. Odvil se je že 52. pustni karneval.