Search
Close this search box.

FOTO IN VIDEO: Ob prazniku občine Muta podelili priznanja najvidnejšim občanom

V juniju občina Muta praznuje svoj praznik. Pripravili so številne kulturne, športne in zabavne prireditve, osrednji dogodek pa je bila slavnostna seja občinskega sveta, na kateri je župan Mirko Vošner izkazal priznanja najzaslužnejšim občanom in organizacijam.

[yendifplayer video=35]

Pisno priznanje župana je za svoj prispevek k skupnosti prejelo podjetje Adolf Štruc nepremičnine, pisno priznanje občine pa Izletniška kmetija Matij za doprinos k razvoju turizma v kraju.

Mirko Vošner, župan občine Muta

Podeljeni so bili štirje grbi za posebne priložnosti. Prejeli so jih podjetje Orodja Erhart, Šolski center Slovenj Gradec Srednja šola Muta, Literarna skupina Kulturno umetniškega društva Muta Utrip zgornje Drave in Rogisti Lovske družine Muta.

Bronasti grb občine je prejel Ernest Preglav, zlatega pa Kristijan Skutnik.

Najvišje priznanje občine, naziv častni občan, pa je prejel Peter Krajnc. V življenju kraja je bil aktiven že v času, ko Muta še ni bila samostojna občina, s svojim delovanjem pa si je prizadeval za prepoznavanje Mute v širšem prostoru. Pripomogel je k informacijski povezanosti Mute, dosegel je pokritost občine s sodobno tehnologijo in se zavzemal za uvedbo osemletne osnovne šole na Muti.

Častni občan Peter Krajnc in župan Mirko Vošner

Ob prazniku je župan Mirko Vošner izrazil zadovoljstvo nad uspešnim delom občine, občinske uprave in občinskega sveta v iztekajočem se mandatu. Ponosen je na dosedanji razvoj kraja ter na dejstvo, da je občini uspelo premostiti vse ovire, ki so ji stale na poti. Prihodnost Mute vidi župan v mladih, zato si je kot cilj zadal ustvariti pogoje, ki bodo mladim omogočali ostati na Muti in tu graditi življenje.

Dogodki