Search
Close this search box.

FOTO IN VIDEO: Kandidati Mežiške doline predstavili svoje predloge za izboljšanje položaja mladih

Na Ravnah so se sinoči še zadnjič pred volitvami soočili kandidati in kandidatka na državnozborskih volitvah. V soočenju “Mladi sprašujejo za mlade”, ki ga je organiziral Mladinski svet Ravne na Koroškem, so sodelovali Mojca Erjavec (NSi), Adam Vengušt (LMŠ), Milan Mrđenović (Levica), Jani Prednik (SD), Aleš Logar (SDS), Gašper Oswald (DD) in Danilo Anton Ranc.

Dotaknili so se predvsem tem, ki zadevajo mlajše generacije. Skozi vprašanja, ki so jih med drugim prispevali tudi mladi, je kandidate vodil Aljaž Verhovnik. Pogovarjali so se o ukrepih, s katerimi bi mladimi zagotovili boljše pogoje za ostajanje v regiji oziroma vračanje na Koroško. Ponudili so svoj pogled na problematiko štipendij in zaposlovanja mladih, spregovorili so o vprašanju obveznega cepljenja in varstva predšolskih otrok ter predstavili svoje mnenje o možnih spremembah v šolstvu. Ob koncu soočenja so se dotaknili tudi vprašanja infrastrukture, predvsem tretje razvojne osi.

Ob različnih pogledih na nekatere teme pa so se glede nečesa vsi kandidati strinjali: za boljšo prihodnost Koroške sta nujna povezanost in sodelovanje.

 

Regijsko soočenje kandidatov, Kulturni center Ravne, 29.5.2018

Posnetek prenosa v živo iz Kulturnega centra na Ravnah, kjer je potekalo Volilno soočenje: "Ko mladi sprašujejo za mlade".

Objavil/a Koroške Novice dne Torek, 29. maj 2018

Dogodki

Več iz istega kraja