Search
Close this search box.

FOTO: Gusti Vertačnik izdeluje čudovite jaslice – na ogled so v Cerkvi sv. Petra na Kronski gori

Božični čas je namenjen tudi postavitvi in ogledu jaslic. Po vseh krajih so na ogled različne jaslice, od manjših, ki jih posamezniki postavijo po domovih, do tistih v cerkvah, v nekaterih krajih pa so jaslice prerasle tudi v pravo božično vas.

O jaslicah na domu smo pisali pred kratkim, naj omenimo, da si še vedno lahko ogledate jaslice Simona Repanška na Pristavi v Črni na Koroškem.

Središče Črne krasi ročno izdelan adventni venec

Prav tako so na ogled jaslice v cerkvi na Prevaljah.

FOTO: Razstava jaslic na Prevaljah

Te dni pa je bralka Petra v naše uredništvo poslala čudovite fotografije jaslic, ki jih že vrsto let izdeluje in vsako leto tudi dopolnjuje, tako doma kot v cerkvi, njen oče Gusti Vertačnik. 

Jaslice, ki jih je letos postavil doma si lahko ogledate v tej galeriji. 

»Zelo sem ponosna nanj, ki izdeluje jaslice z vso svojo dušo in srcem, da s tem polepša in pričara nam vsem, še posebej svojim vnukom, še lepši Božič. Očetu bi se rada zahvalila za ves njegov trud, ure in ure dela, zato da naredi vzdušje še lepše in da z veseljem pokaže, pove našim najmlajšim, kako to naredi,« je zapisala Petra.

Jaslice si lahko ogledate tudi v živo, v eni od najlepših cerkva, ki je prepoznavna po dveh “turnih”, v Cerkvi sv. Petra na Kronski gori. Jaslice si lahko ogledate vsak dan. Za ogled pokličite na telefonsko številko 051688287, da vam odklenejo cerkev.

Dogodki