Search
Close this search box.

FOTO: Ekološki pridelki so danes zavzeli mestno jedro v Slovenj Gradcu

V Slovenj Gradcu je danes, 22. oktobra 2023, potekal Praznik ekoloških kmetij in Ekodan.

Vsi vedno bolj stremimo k tem, da skrbimo za samooskrbo, za zdravo prehrano in s tem tudi za okolje. Ker pa je tudi ekološko kmetijstvo in pridelava pomemben dejavnik, so v Slovenj Gradcu danes, 22. oktobra 2023, priredili že 11. Praznik ekoloških kmetij in Biodan.

V mestnem jedru Slovenj Gradca so se zbrali različni ponudniki ekoloških živil, eko kmetije, ter društva, ki vsi delijo isto prepričanje – Ekološko + lokalno = idealno.

Obiskovalci biodneva so lahko degustirali jedi na stojnicah ekokmetij, poskusili so lahko ekološko pridelana vina, ter izvedeli več o samih izdelkih ter ekološki pridelavi in predelavi. Prav tako so se predstavila društva, med njimi Zveza rejcev avtohtonega cikastega goveda v Sloveniji, Društvo kmetic Mislinjske doline, Društvo rejcev krškopoljskih prašičev, ki so pasmo tudi podrobneje prestavili.

Med pestrim dogajanjem pa so lahko obiskovalci prisluhnili tudi zanimivim predavanjem s področja Biodinamike, ter predavanju o možnih jesenskih setvah na njivah in domačih vrtičkih, ki ga je pripravilo podjetje Amarant.

Za popestritev že tako pestrega dogajanja v mestnem jedru je poskrbel nastop otrok vrtca Šmartno pri Slovenj Gradcu, prav poseben nastop pa je pripravila etno skupina Poseben gušt. Poskrbljeno pa je bilo za vse, ki so jih na to sončno nedeljo zasrbele pete, saj so se lahko zavrteli ob zvokih Ansambla Vihar.

Fotogalerija

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
miha
miha
6 mesecev nazaj

Pungartnik je pa tud skoraj na vsaki drugi sliki. Fotogeničen kot vedno.

Dogodki

V Slovenj Gradcu je danes, 22. oktobra 2023, potekal Praznik ekoloških kmetij in Ekodan.