Search
Close this search box.

FOTO: Državne športne igre podeželske mladine. Črnjani suvereno najboljši v smučanju

V soboto, 16. februarja 2019, so se v Kranjski Gori odvijale tradicionalne zimske športne igre, pod okriljem Zveze slovenske podeželske mladine (ZSPM). Letos jih je organiziralo Društvo podeželske mladine Zgornjesavske doline. Na tem zimskem dogodku se je zbralo kar 160 mladih podeželanov iz vse Slovenije, se družilo ob športnih aktivnostih, zvečer pa se z zadnjimi atomi moči zavrtelo ob muziki.

Vsako leto je osrednji dogodek smučarska tekma in hočeš nočeš, vsak želi kar z najhitrejšim časom speljati vse ovinke in zmagati. Letos je v ženski kategoriji tekmovalo 15 deklet, med njimi tudi 3 predstavnice DPM Črna. Fantov je bilo kar precej več, na štartu se jih je namreč zbralo kar 74, med njimi tudi štirje Črnjani. Med dekleti je s progo najhitreje opravila Črnjanka Sara Mikič, drugo mesto je zasedla Jera Šebat iz DPM Zgornjesavske doline, tretje mesto je pripadlo še eni Črnjanki, Petri Obretan, tik pod stopničkami pa je končala Brigita Lančič iz DPM Sv. Jurij ob Ščavnici. Med fanti so smuči najbolje tekle Črnjanu Aljažu Telčku, tudi drugi je bil Črnjan – Rok Krajnc, na tretje mesto se je uvrstil Damijan Košir, četrti pa predsednik DPM Črna – Nejc Petrič. Visoke uvrstitve sta dosegla tudi ostala Črnjana. Koroško čast so zastopali tudi predstavniki ostalih dveh društev – DPM Mežiške doline in DPM Mislinjske doline.

V popoldanskem času se je odvila še bitka med regijami, v igri Lov na zaklad. Zmago si je priborila podravska regija, Korošci pa smo zaostali tik za njimi.

Črnjani smo pometli s konkurenco in znova dokazali, da smo kljub majhnemu smučišču v Črni, odlični smučarji. Ker pa je to že tretja zmaga zapored v fantovski konkurenci, se zdi očitno, da bo treba prihodnje leto mlade podeželanke in podeželane pripeljati v Črno na Koroškem.

Na tem mestu bi se radi zahvalili organizatorjem za odlično speljan dogodek, čestitali ostalim uvrščenim na oder za zmagovalce ter vsem tekmovalcem za pogum in borbenost.

Korošci smo zmeraj za mušter bili.

Tekst: Dominika Klavž

Dogodki