Search
Close this search box.

FOTO: Dravograd ponovno ogrožen, ARSO izdal oranžni alarm

Kot smo že poročali, obstaja velika verjetnost, da bo Drava danes prestopila bregove rečne struge. Zato je bil zaradi predvidenega poplavljanja reke Drave na izpostavljenih območjih, predvsem v spodnjem toku, aktiviran štab CZ občine Dravograd v operativni sestavi. V Dravogradu že ves dopoldan pridno polnijo vreče gasilci PGD Dravograd in PGD Šentjanž pri Dravogradu.

V Dravogradu priprave na poplave, v Črni vetrolom

Štab civilne zaščite Občine Dravograd sporoča, da so aktivirane vse gasilske enote v gasilski zvezi Dravograd. Opravljen je ogled najbolj izpostavljenih mest in narejen razpored postavitve protipoplavnih zaščitnih sredstev, ki jih bodo čez dan razporedili gasilci. Prav tako lahko občani dvignejo protipoplavne vreče pod občino Dravograd (pod mostom). Povečan pretok reke Drave je napovedan danes ponoči in tekom jutrišnjega dneva. Občani naj spremljajo objave in ravnajo samozaščitno.”

ARSO je za nekatere dele države objavil rdečo stopnjo vremenske ogroženosti, za območje Zgornje Drave zaenkrat velja oranžni alarm. Najnovejši podatki kažejo, da bi lahko Drava v torek med 13:00 in 15:30 na območju Dravograda dosegla pretok celo do 2100 kubičnih metrov na sekundo, kar bi pomenilo drugo najvišjo količino vode v zadnjih 90 letih.

Vremenske nevšečnosti pričakujejo tudi v drugih občinah, zato vse gasilske enote sporočajo, da so v pripravljenosti, hkrati občane opozarjajo naj se zadržujejo v bližini doma, ob zaprtih oknih in vratih, v primeru nevarnosti ali nesreče pa naj pokličejo na številko 112.

Dogodki