Search
Close this search box.

FOTO: Dobrodelna razstava modelov Lego Technic v “Reka grabnu”

Včeraj, 8. 12. 2018, so v Mladinskem domu v »Reka grabnu« (Strojanski reki) pripravili dobrodelno razstavo modelov Lego Technic, na kateri so zbirali sredstva za Lovra iz Dravograda, ki si je razstavo v spremstvu družine tudi ogledal.

Organizatorji in pobudniki razstave; Jan Pristovnik, Jurij Osenjak, Tomaž Pečolar, Igor Obretan, Primož Abraham in Boštjan Mager, so bili z izvedbo in obiskom dogodka zelo zadovoljni. Zbranim sredstvom, ki jih bodo v naslednjih dneh predali Lovru, bodo nekaj denarja prispevali še sami in nekateri sokrajani, ki se jim razstave ni uspelo udeležiti.

Tomaž Pečolar, eden od idejnih vodij projekta je povedal: »Z obiskom današnje razstave smo zelo zadovoljni, ljudje so na ogled prihajali ves dan. Nikoli nismo bili sami v dvorani, vedno je bil z nami še kakšen obiskovalec. Naj omenim, da so si prišli pogledat razstavo ljubitelji »legic« od blizu in daleč, iz celotne Koroške. Med njimi tudi takšni, ki bi se nam pri sami pripravi razstave v prihodnje želeli pridružiti. Nad videnim so bili navdušeni predvsem otroci. Ni bilo malo takšnih, ki so jih v »Reka grabn« pripeljali dedki in babice, ki niso najbolj vedeli, kaj bodo videli, zagotovo so pa to vedeli vnuki.«

Na vprašanje, koliko časa potrebujejo, da sestavijo en model, je Pečolar odgovoril: »Približno 7 do 10 ur, za večje modele tudi do 16 ur. Izdelke sestavljamo vsak na svojem domu, skozi celo leto, v tišini, saj je potrebna koncentracija. Vsako leto pride na trg nekaj novih modelov, vsak nabavi svojega in potem začnemo sestavljati po priloženem načrtu, vmes pa si izmenjujemo informacije o poteku dela. Še večji izziv pa je nakup nekaj kilogramov kock, ki jih je treba v izdelek sestaviti brez načrta, glede na domišljijo, ki jo premore posameznik, česar pa se za enkrat še nismo lotili.«

Morda pa bo to izziv za prihodnja leta. Organizatorji so namreč obljubili, da bodo razstavo ponovno organizirali čez dve ali tri leta, seveda z novimi modeli in v večjem obsegu. Glede na zanimanje bi bilo morda dobro pripraviti kar dvodnevni dogodek.

Dogodki