Search
Close this search box.

FOTO: Dan ljubiteljske kulture na Štrekni privabil številne obiskovalce

Pestro je bilo danes dogajanje ob kolesarski progi Štrekna, pa tudi v mestnem jedru Slovenj Gradec.

Na Štrekni in ob njej smo se družili v soboto, 18. maja 2024, od 10. ure naprej, druženje pa se je nadaljevalo še vse vse do 19. ure. Dogajanje je potekalo tudi v mestnem jedru Slovenj Gradca. Na Dnevu ljubiteljske kulture na Štrekni se je zbralo preko 30 kulturnih društev in sekcij, ki so se na več lokacijah predstavile s svojim programom.

Vseslovenska akcija Tedni ljubiteljske kulture je namenjena podpori ustvarjalcev in promociji ljubiteljske kulture po vsej Sloveniji, v okviru katere ustvarja več kot 107.000 kulturnih ustvarjalcev, ki svojo energijo in čas ljubiteljsko namenjajo kulturi ter tako bogatijo sebe in družbo.

Da kolesarska infrastruktura s pridihom zgodovine nekdanje mislinjske železniške proge nudi platformo in stičišče za povezovanje, pa so že dvakrat prej z Dnevom ljubiteljske kulture na Štrekni dokazali številni ustvarjalci, ki delujejo pod okriljem ljubiteljske kulture in so se velikodušno odzvali vabilu k sodelovanju. Trasa nekdanje proge, kasneje preurejena v kolesarsko pot Štrekna, se je tako danes že tretjič prelevila v obsežen oder, kjer so lahko kolesarji in drugi obiskovalci občudovali obseg in raznolikost tega iskrenega načina kulturnega udejstvovanja.

Dogodek je tudi rezultat dobrega sodelovanja med Območnima izpostavama JSKD Slovenj Gradec in Dravograd ter RRA Koroška, s čimer se med seboj povezujejo prizadevanja za čim intenzivnejši kulturni utrip Mislinjske doline in širšega območja na eni strani ter prizadevanja za spodbujanje trajnostne mobilnosti v obliki kolesarjenja na drugi.

FOTOGALERIJA:

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Anton Mali
Anton Mali
2 mesecev nazaj

Lepo…pohvalno… mogoče bi bilo potrebno poučiti kolesarje….da niso sami in da se primerno in predvsem varno “obnašajo”…nepravilno ustavljanje, predvsem skupin na kolesarski stezi, je lahko silno nevarno za nasproti vozečega kolesarja….drugače pa…najlepša kolesarska pot

Dogodki

Pestro je bilo danes dogajanje ob kolesarski progi Štrekna, pa tudi v mestnem jedru Slovenj Gradec.